Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayarak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Güzeloğlu, mesajında, Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişinin yıl dönümü olan ve 1981 yılından bu yana büyük bir coşkuyla kutlanan Öğretmenler Günü vesilesiyle bütün öğretmenleri kutladığını bildirdi.

İnsanların ve toplumların yetişip gelişmesinde, ülkelerin kalkınmasında ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenlerin tarihin her döneminde bütün toplumlarca büyük bir saygı gördüğünü belirten Güzeloğlu, öğretmenlik mesleğinin en saygın meslekler arasında yer aldığını vurguladı.

Vali Güzeloğlu, insanlık tarihinin her döneminde öğretmenlerin yerinin ayrı olduğunun altını çizerek, mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin her köşesinde büyük fedakarlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren, çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini veren, hak, adalet, sevgi, saygı gibi yüce değerleri davranış haline dönüştüren; gelişmeleri, yenilikleri takip edebilecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi sadece öğretmenler gününde hatırlamak asla yeterli değildir. Onlara karşı olan sevgimizi, saygımızı, şükran ve minnet duygularımızı her zaman canlı tutmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere bu kutsal görevi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm eğitim neferlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anarken sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Basri Güzeloğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title