Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kulp'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Kulp'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları'nın, Kulp Hükümet Konağındaki Atatürk anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Sosyal Yardımlaşma Vakfı çok amaçlı salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Pehlivanoğulları, şöyle konuştu:

"Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. Öğrenciler, onu arar, onu sorar. Unutmayınız, kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Hepimiz biliyoruz, milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncelikle iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir."

Şiirlerin okunması ve 2013-2014 ile 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemlerinde Kulp ilçesine atanan öğretmenlerin yemin etmesiyle devam eden tören, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Törene,  Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Jandarma  Komutanı Dr. J.Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Kulp ilçe Emniyet Müdürü Nail Savaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Kulp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title