Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sonra erdi. Daha sonra Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde devam etkinlikte konuşan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Atatürk'ün "Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü anımsatarak, mesleğin misyonuna ve önemine dikkati çekti.

Öğretmenliğin dünyanın en eski ve kutsal mesleklerinden biri olduğunu belirten Tuna, "Öğretmenler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde öncü rolünü sürdürecektir" diye konuştu.

Milletleri kurtaranların sadece öğretmenler olduğunu vurgulayan Tuna, başöğretmen Atatürk'ün "Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" sözünü de hatırlatarak, şunları söyledi:

"Atatürk millet olmanın önemini öğretmene bağlamak da ve bu şekilde yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş olan gönül medeniyetimize ayna tutmaktır. Öğretmenlik mesleğinin bir toplum için önemine ilişkin Hazreti Mevlana'da 'Öğretmenler bir toplumun aklı ve kalbidir' sözünü söyler."

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde öğretmenlerinde katkısı olduğuna değinen Tuna, "Gelişen dünya koşullarıyla aynı zaman diliminde omuz omuza ileriye gitmek, Türk dünyasının 'dilde, fikirde, işte birlik' idealine ulaşmak sadece ve sadece eğitim ve değerli öğretmenlerle mümkündür" dedi.

Mesleğe ilk adımı atan öğretmen adaylarının "Öğretmenliğe Giriş Andı" içmesinin ardından emekli olan bazı öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi. Ayrıca Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Etkinliğe, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kurum müdürleri, askeri erkan ve öğretmenler katıldı.

-Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve öğretmenler tarafından Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren etkinlikler, daha sonra Kamil Miras Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Rehberlik Araştırma Merkezi'ndeki kutlama programıyla devam etti.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, burada yaptığı konuşmada, ülkelerin kaderinin iyi yetişmiş insanlarla hayat bulabileceğini söyledi.

"Eğer bir ülkede, üreten, vicdanlı, liyakatli ve işini bir ibadet ruhu ile yapan insanlar yetiştiriyorsa o ülke geleceğe emin ve kararlı adımlarla yürür" diyen Güner, işini seven, işine gönül veren insanlar için eğitme ve öğretmenin önemine vurgu yaptı.

Öğrenci, öğretmen ve idarecilerin eğitim konusunda bir seferberlik içinde olması gerektiğini belirten Güner, "Bu seferberlik eğitimde, hem fiziki kalitenin iyileştirilmesi hem de eğitim başarısının hem öğrenci odaklı hem de yönetici odaklı artırılmasını gerekli kılmaktadır" diye konuştu.

Eğitim konusunda atılacak adımlara her zaman kapısının açık olduğunu ifade eden Güner, şöyle konuştu:

"İşin namusunu ve haysiyetini hayat tarzı haline getirmiş bir anlayışın mensuplarıyız. Bu çerçevede her kim ki gerek ilçelerde gerek il merkezinde bir şey yapmak istiyor, bir şeyde farkındalık yaratmak istiyorsa bu anlamda her zaman bizim kapımız ve gönlümüz herkese açık. Bu yönü ile inşallah bundan sonraki dönemde mili eğitim konusunda başarı nidaları, başarı sesleri duymak istiyorum. Bu çerçevede çalışacak, gayret edecek, ilimizin adını başarılarla anlatacak bir çok okul olduğunu biliyorum"

Güner, konuşmasının ardından emekli öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verdi.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Programa, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Bilecik

Bilecik'te de etkinlikler kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve öğretmenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Kutlamalar, Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Şeyh Edebali Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Ayrıca Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "24 Kasım Öğretmenler Günü" etkinliğinde öğrenciler, şiir okudu, oratoryo gösterisi sundu.

Öte yandan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Tay ile öğrencileri kabul etti. Nayir, öğretmenlerin gününü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

-Vali Nayir, şehit öğretmenin ailesini ziyaret etti

Öğretmenler Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nden emekli olan öğretmen Mehmet Bayındır ve ailesini ziyaret eden Vali Nayir, burada bir süre sohbet etti. Ardından 1994 yılında Bingöl'de şehit olan Hayati Kapukaya'nın merkez Küplü köyünde yaşayan babası Mehmet Ali ve annesi Şükran Kapukaya'yı ziyaret etti.

Baba Kapukaya'yla görüşen Nayir, şehitliğin yüksek bir mertebe olduğunu ve canlarını feda eden öğretmenleri daima hatırlayarak kendilerine minnettar olduklarını söyledi.

Şehit öğretmenin babası Kapukaya da kendilerini unutmayan Vali Nayir'a ve öğretmen camiasına teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Şehit öğretmen Hayati Kapukaya, Van'ın Çatak ilçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmış, görevde iken ailesini almak için İstanbul'a giderken 1994 yılında Bingöl karayolunda otobüsten indirilerek terör örgütü tarafından şehit edilmişti.

-Kütahya

Kütahya'da İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in, Zafer Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi'nde devam eden programda konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ülkemizde öğretmenler gününün, Atatürk'ün "Başöğretmen" olarak kabul edildiği gün olduğunu söyledi.

Yılmaz, Atatürk'ün, "Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir" ve "Topluma öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın, yoksa kazandığım zaferle yaptığım diğer işlerle beni anlatmanız önemli değildir" sözlerine hatırlatarak, "Bu, savaşta kazanılan başarının ötesinde, cehaletle ve geleceği hazırlamakla insanlara kendini adamış bir insanın, söyleyebileceği, toplumu bir araya getirmek için anlatabileceği en önemli sözlerden birisidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, protokol üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açılan sergiyi gezdi.

Programa, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Kurmay Albay Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Şefik Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Eskişehir Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title