Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 1994 yılında şehit olan öğretmen Hayati Kapukaya'nın anne ve babasını ziyaret etti

Vali Nayir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Tay ile öğrencileri kabul etti. Nayir, öğretmenlerin gününü kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

Daha sonra Öğretmenler Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nden emekli olan öğretmen Mehmet Bayındır ve ailesini ziyaret eden Vali Nayir, burada bir süre sohbet etti. Ardından 1994 yılında Bingöl'de şehit olan Hayati Kapukaya'nın merkez Küplü köyünde yaşayan babası Mehmet Ali ve annesi Şükran Kapukaya'yı ziyaret etti.

Baba Kapukaya'yla görüşen Nayir, şehitliğin yüksek bir mertebe olduğunu ve canlarını feda eden öğretmenleri daima hatırlayarak kendilerine minnettar olduklarını söyledi.

Şehit öğretmenin babası Kapukaya da kendilerini unutmayan Vali Nayir'a ve öğretmen camiasına teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Şehit öğretmen Hayati Kapukaya, Van'ın Çatak ilçesi Cumhuriyet İlkokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmış, görevde iken ailesini almak için İstanbul'a giderken 1994 yılında Bingöl karayolunda otobüsten indirilerek terör örgütü tarafından şehit edilmişti. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Altınkaynak Ahmet Hamdi Nayir Mustafa Güney Bilecik Yerel Haberler

title