Haberler

Çanakkale'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Düzenlendi

Güncelleme:

Çanakkale'nin Biga ve Lapseki ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Çanakkale'nin Biga ve Lapseki ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Biga'daki tören Belediye Kültür Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Törene, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı İsmail Işık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, törende yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu söyledi.

Hayal kırıklıklarına sebep olmamak için öğretmenlerin hızla değişen dünya koşullarında kendisini mevcut bilgilerin biraz daha önüne taşımak durumunda olduğunu belirten Aslan, "Televizyon, internet gibi acımasız iletişim araçlarının bilgi kirliliği ile karşı karşıya olduğu ve öğrencinin gözünde ondan daha önde olduğunu hissettirecek kadar hızlı ve kendisini yenilemesi gerektiğini bilmelidir. Öğretmenler bilgi taşıyıcı ve aktarıcı değil bilgi kaynaklarına giden yolları gösterici birer eğitim lideri olmak zorundadırlar" diye konuştu.

Programda, öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, adaylıkları tamamlanan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı, emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi.

Lapseki

Lapseki ilçesindeki tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Öğretmen Evi'ndeki programa geçildi.

Burada konuşan Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, öğretmenlerin toplumsal kalkınmada en büyük katkıyı yapan kişiler olduğunu söyledi.

Günümüzde de hem insan hayatında hem de toplumsal hayatta bireyleri yaşama hazırlayanların öğretmenler olduğunu ifade eden Tavlı, "Eğitim ve öğretim hakikaten fedakarlığı, azmi, bir aşkı içerisinde barındırıyor. Bu eğitim aşkı, eğitim sevdası siz değerli öğretmenlerin hiçbir zaman unutmayacağı sıkı sıkı sarılacağı bir şey olarak değerlendiriyorum. İçinizdeki  Bu eğitim aşkı, eğitim sevdası hiç bitmesin gününüz kutlu olsun" dedi.

Daha sonra çeşitli okullarda görev yapan ve adaylığı tamamlanan öğretmenler yemin etti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Lapseki Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title