Haberler

24 Kasım Öğretmeler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Öğretmenler, tarihin hiçbir döneminde bu kadar büyük itibar kaybına uğramamıştır" iddiasında bulundu.

Akkaya, 24 Kasım Öğretmeler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılında vekil maaşlarının öğretmen maaşlarının üzerine geçmemesi yönünde talimat verdiğini belirtti.

Yöneticilerin, her sene öğretmenlere olan borcun asla ödenemeyeceğine ilişkin açıklamalar yaptığını ifade eden Akkaya, şu görüşleri savundu:

"Öğretmenler için verilen resepsiyonda, eğitim emekçilerinin yaşam ve çalışma şartlarından, çoğunun geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kalmasından, performans değerlendirmesi adı altında öğretmenlerin birbirine rakip haline getirilmesinden hiç bahsedilmez. Öğretmenler, birer rakip haline getirilerek, öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmıştır.

AKP iktidarında bırakın eğitim emekçilerinin itibarının verilmesini, yıllarca atamaları yapılmayarak intihara sürüklenmiş, ek işler yapmak ve hayatlarını borçlarla idame etmek zorunda bırakılmış, kariyer basamakları ve performans değerlendirme uygulamaları ile birbirlerine rakip haline getirilmiştir. Öğretmenler tarihin hiçbir döneminde bu kadar büyük itibar kaybına uğramamıştır. "

Akkaya, öğretmenlerin maaşlarının sürekli artış içinde gösterildiği, fakat satın alma güçlerinin OECD ülkeleri düzeyine yaklaşamadı iddiasında bulundu.

"Sendikal çalışmalara katılan çok sayıda öğretmenin, her yıl soruşturma geçirmekte, sürgün ve cezalarla karşı karşıya kaldığını" öne süren Akkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hatta birçoğuna maaştan kesme, memuriyetten çıkarma gibi keyfi cezalar verilmektedir.  Şükür ki bunların çoğu yargıdan dönmektedir.

Öğretmen açığı sorununa bir türlü çözüm getirilemediği gibi 300 bin öğretmenin ataması yapılmamıştır. Sık sık değişen eğitim politikaları sebebiyle MEB'in elinde oyuncak haline getirilmiş, maddi kayıplara uğratıldığı gibi manevi olarak da hırpalanmıştır." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Yakup Akkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title