Haberler

Taksicilere ÖTV Kalktı, Lüks Araçlar Taksi Yapıldı

Güncelleme:

Ticari araçlara tanınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetiyle birlikte Adana'da da taksiciler lüks araç alımlarına başladı. 4 yıldır taksi şoförlüğü yapan Murat Çakır, piyasa değeri 230 bin lira olan otomobili 160 bin TL'ye alarak taksi yaptı.

ÖTV KALKTI LÜKS ARAÇLAR TAKSİ DURAKLARINDA BOY GÖSTERDİ

Hükümetin ticari araçların yenilenmesinde vergi teşvikine ilişkin getirdiği ÖTV muafiyeti, 13 Ekim'den itibaren uygulamaya konuldu. Uygulamanın başlamasının ardından taksi duraklarında lüks araçlar boy göstermeye başladı. Birçok insanın hayalini süsleyen lüks marka araçları 'T' plaka takarak ticari yapan taksici esnafı, uygulamadan oldukça memnun.

TAKSİCİLER HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETTİ

Adana'da taksicilerin aldığı son model BMW 520-i, Wolkwagen Passat, Audi Tuscon ve Nissan Qashgai araçlar için Adana Şoförler Odası'nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Nihat Sözütek, son model BMW 520-i alan şoför Murat Çakır'a girişiminden dolayı teşekkür etti.

TAKSİCİLER ÖTV İNDİRİMİNİN 2019'A KADAR SÜRMESİNİ TALEP ETTİ

ÖTV indirimi avantajının 2019 yılına kadar sürmesin isteyen Sözütek, "Yüzde 45 yarı yarıya gibi bir şey. Esnafımız da bunu karşılıksız bırakmadı. En güzel arabayı alıp halkımızın, toplumumuzun, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Bu jenerasyon değiştirir araçlarını. Baba oğula vermez bu parayı ama hükumet verdi. Esnaf verilen hizmetin sunulan güzelliği karşılıksız bırakmadı. Esnafa yansıtılan güzellik hemen halka sunuldu" dedi.

"DAHA KALİTELİ HİZMET İÇİN ARAÇLARIMIZI YENİLEDİK"

4 yıldır taksi şoförlüğü yapan Murat Çakır da, daha kaliteli hizmet vermek için böyle bir girişiminde bulunduğu ifade etti. Çakır, "Adana'mıza daha kaliteli hizmeti verip, taksi kültürünü daha fazla çoğaltmak için devletin sunduğu bu referanstan yararlandım. Önceki aracım da yeniydi. Adana'da bir taneydi. Şu an daha iyisini yapmak istedim ve başardım. Ortalama 160 bin TL'ye mal oldu. Yüzde 45'lik indirimden yararlandım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title