Haberler

23 Yaşındaki Genç, İznik Gölü'nde Boğuldu

İznik Gölü'ne serinlemek için giren 23 yaşındaki İsmail Çavdar boğularak yaşamını yitirdi.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi yakınlarındaki İznik Gölü'ne serinlemek için giren 23 yaşındaki İsmail Çavdar boğularak yaşamını yitirdi. Sudan çıkarıldıktan sonra göl kıyısında yaşama döndürülmek istenen talihsiz gencin annesi Mahsube Çavdar, müdahale sırasında sürekli dualar ederek 'hadi evladım güldür yüzümüzü' diyerek gözyaşı döktü.

Yenişehir'in Çelebi Köyü'nde yaşayan Çavdar ailesi çocukları ile birlikte sabah saatlerinde İznik Gölü Orhangazi sahil şeridine gelerek piknik yapmaya geldi. Çavdar ailesinin 1 aydır işsiz olan oğlu İsmail Çavdar ailesiyle yaptığı kahvaltıdan sonra İznik Gölüne girdi. Bir süre gölde yüzen genç birden suda batıp çıkmaya başladı.

İsmail Çavdar'ın suda batıp çıktığını gören annesi Mahsube'nin feryatları üzerine çevreden vatandaşlar olay yerine koştu. Suda bir anda kaybolan genci kurtarmak için ilk önce suya atlayan Cem Kaya isimli bir vatandaş sahilden yaklaşık 15 metre açıkta gence ulaştı.

Diğer vatandaşların yardımı ile kenara çıkarılan İsmail Çavdar için 112 ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Orhangazi Belediyesi Cankurtaran ekipleri nabzı duran İsmail Çavdar'a ilk müdahaleyi yaptı.

112 Acil Servis ekiplerinin olay yerine varmasından sonra ise yaklaşık 30 dakika sahil kenarında boğulan gencin kalbini çalıştırmak için kalp masası ve şok uygulaması yaptılar. Birkaç kez kalbi yeniden çalışan ve tekrar duran İsmail Çavdar ambulansa konarak Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çavdar burada da doktorların yaklaşık 20 dakikalık müdahalesine rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi Yenişehir'de kısa bir süre önce tamamlanan Süt Kupası'nda Çelebiköyspor takımının kaleciliğini yaptığı bildirilen İsmail Çavdar'ın babası Kamil Çavdar ile annesi Mahsube Çavdar çocuklarına yapılan müdahaleyi yaşlı gözlerle izlediler. Anne Mahsube Çavdar müdahale esnasında sürekli dualar ederek 'hadi evladım güldür yüzümüzü' diyerek gözyaşı döktü.

Hastanede oğullarının ölüm haberini alan talihsiz aile hastanede sinir krizleri geçirdi. 1, 5 yıl önce askerden dönen ve Bilecik'teki bir un fabrikasında bir süre çalıştıktan sonra 1 ay önce işten çıkan İsmail Çavdar'ın cesedi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma ekipleri ve cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title