Haberler

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın Ardından

Türkiye, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 4 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile tamamlarken, milli takımlar 3 stilde de Avrupa üçüncüsü oldu.

Türkiye, 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 4 altın, 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile tamamlarken, milli takımlar 3 stilde de Avrupa üçüncüsü oldu.

Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonayı AA muhabirine değerlendiren Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, iyi yolda olduklarını ifade ederek, "Her 3 stilde ilk 3 yapan tek ülke Türkiye. 3 stilde de iyi ve doğru yolda olduğumuz görünüyor." dedi.

"Serbestte 1 altın daha olsa iyi olurdu." diyen Aydın, "Grekoromende 1-2 madalya daha olabilirdi. Geçen sene 2 altın, bu sene de 4 altın madalya kazanıldı. Geçen sene 10 madalya, bu yıl da 14 madalya kazandık." diye konuştu.

Başkan Aydın, sporcuların daha çok maç yapmaları ve uluslararası turnuvalara katılmaları gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlamamız lazım. Doğrusu güzel bir başarı. Netice itibarıyla iyi bir sonuç. Daha iyi bir netice alabilirdik. Bizim sporcularda bu maya var." ifadelerini kullandı.

Toplam 14 madalya

Türk sporcular, Bulgaristan'daki şampiyonada, grekoromen stilde birer altın, gümüş ve bronz, kadınlarda 2 altın ve 3 bronz, serbest stilde de birer altın ve gümüş ile 4 bronz madalya kazanmıştı.

Şampiyonada dereceye giren sporcular şunlar:

Grekoromen stil:

71 kilo: Yunus Emre Başar (Altın)

80 kilo: Burhan Akbudak (Gümüş)

66 kilo: Enes Başar (Bronz)

Kadınlar:

69 kilo: Buse Tosun (Altın)

48 kilo: Evin Demirhan (Altın)

55 kilo: Bediha Gün (Bronz)

58 kilo: Derya Bayhan (Bronz)

63 kilo: Aslı Tuğcu (Bronz)

Serbest stil:

74 kilo: Muhammet Nuri Kotanoğlu (Altın)

57 kilo: Barış Kaya (Gümüş)

65 kilo: Mustafa Zopalı (Bronz)

70 kilo: Muhammet Akdeniz (Bronz)

86 kilo: Kadir Yazıcı (Bronz)

125 kilo: Yunus Emre Dede (Bronz)

Kaynak: AA / Spor

Bulgaristan Musa Aydın Gümüş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title