Haberler

23. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

Elazığ'da bu yıl 23'üncüsü yapılacak olan "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Elazığ'da bu yıl 23'üncüsü yapılacak olan "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vali Murat Zorluoğlu, valilik toplantı salonunda 26 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan etkinliğin bu yıl "Ali Şir Nevai ve Türkçe" temasıyla organize edildiğini dile getirdi.

Şiir akşamları kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından 32 şair ve 13 panelistin davet edildiğini söyleyen Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Kültürün ve şiirin şehri olarak tanınan Elazığ, tarihin kendisine yüklediği misyonla kültür koruyuculuğu ve aktarıcılığı özelliğini, 23 yıldır sürdürdüğü Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ile devam ettirmektedir. Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerle, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Irak, Mısır, Kuzey Kıbrıs, Doğu Türkistan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya ve elbette Türkiye'den seçkin şair, yazar ve bilim adamlarını bir araya getirdik. Amacımız, şiirin millet hafızasının çağlayanı olma gerçeğinden hareketle gönül ve kültür coğrafyamıza uzanmak, aynı kültürün mensupları arasında sevgi, dostluk, kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, Türk İslam dünyasını ortak değerler etrafında buluşturmak, hızla gelişen ve değişen dünya dengeleri karşısında düşünce, kültür ve birlik şuuru oluşturmaktı."

Vali Zorluoğlu, 23. Uluslararasın Hazar Şiir Akşamları'nın, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Temsilciliği, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü,Tanıtma Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dil ve Tarih Kurumu, Avrasya Yazarlar Birliği, Türk Edebiyatı Vakfı'nın katkıları ile Elazığ Valiliği öncülüğünde Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile gerçekleştirileceğini aktardı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Murat Zorluoğlu Ali Şir Nevai Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title