Haberler

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 7'ncisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 44 ülkeden gelen yaklaşık bin çocuğun katılımıyla başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince bu yıl 7'ncisi düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 44 ülkeden gelen yaklaşık bin çocuğun katılımıyla başladı.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye adına barış ve kardeşliğin şarkısını söylediklerini, yabancı öğrencileri Kocaeli'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Dünyanın tek çocuk festivalinde yabancı çocukların, Türk çocuklarla aynı coşkuyu paylaştığını vurgulayan Güzeloğlu, "Yüreklerinizdeki sevginin hiç bitmeden dünyanın güzel ülkelerine çoğalarak taşınmasını diliyorum. Her gününüz böylesi bir bayram coşkusuyla dolu olsun" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da çok sayıda ülkeden gelen çocukları Kocaeli'de ağırlamaktan büyük bir enerji aldığını söyledi.

Çocukların varlığının insanları hayata bağlayan unsurlardan olduğunu dile getiren Karaosmanoğlu, "Dünyanın 44 ülkesinden gelen çocukları oteller yerine belirlenen ailelerin evlerinde ağırlıyoruz. Bu sayede çocuklar Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. İnanıyorum ki bu yavrularımız yarın Türkiye'nin gönüllü elçileri olacaklar" diye konuştu.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde kurulan stantlarda bilime ve sanata dair birçok eseri inceleme imkanı bulan çocuklara, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, AKUT ve Kocaeli itfaiyesinin açtığı stantlarda çeşitli bilgiler aktarıldı.

Etkinliklerin 26 Nisan Pazar gününe kadar süreceği bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Basri Güzeloğlu 23 Nisan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title