Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Maltepe'de coşkuyla kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Maltepe'de coşkuyla kutlanacak.

Maltepe Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram, Maltepeli çocuklar için "Sokak Tiyatrosu Şenliği" ile başladı. 15 Nisan Cuma günü Cevizli mahallesinde, Orhangazi İlkokulu'nda başlayan tiyatro gösterileri her gün farklı bir mahallede sahne alarak, 24 Nisan pazar günü son bulacak.

Şenlik kapsamında, 23 ve 24 Nisan'da Altayçeşme Mahallesi'ndeki Organik Halk Pazarı'nda, animasyon ve sahne gösterileri, Hint dansı, müzik, dans ve ödüllü yarışmalar, yaratıcılık atölyeleri, balon kukla tiyatrosu ve sihirbaz gösterileri düzenlenecek.

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde 23 Nisan günü düzenlenecek konserde de, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosu, Erdem Nusret Karakaş ve Esin Tavukçular'ın yönetiminde, 140 kişilik korosuyla sahne alacak. 24 Nisan Pazar günü ise "Yaşasın Cumhuriyet" isimli oyun sahnelenecek.

Sokak Tiyatrosu Şenliği'nin programı şöyle:

"17 Nisan Pazar günü saat 15.00'de Küçükyalı Atatürk Parkı, 18 Nisan Pazartesi saat 14.00'de Zümrütevler İlkokulu, 19 Nisan Salı saat 14.00'de Başıbüyük Atatürk İlkokulu, 20 Nisan Çarşamba saat 14.00'de Fındıklı İlkokulu, 21 Nisan Perşembe saat 14.00'de Feyzullah Mahallesi Nazmi Durhani İlkokulu, 22 Nisan Cuma saat 14.00 Büyükbakkalköy Mahallesi İsmet Kuralkan İlkokulu, 23 Nisan Cumartesi saat 15.00 Altayçeşme Mahallesi Organik Pazar, 24 Nisan Pazar saat 15.00 Gülensu Nurettin Sözen Parkı."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Maltepe Belediyesi 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title