Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da törenlerle kutlandı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ekinlikleri kapsamında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, temsili olarak makam koltuğunu Atatürk...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ekinlikleri kapsamında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, temsili olarak makam koltuğunu Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Yiğit Cengil'e, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turgay Genç, Mecdude Başakıncı Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Berk Sarıgöl'e ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, ANTBİRLİK Ortaokul 5. sınıf öğrencisi Muhammet Umut Rahmanoğlu'na teslim etti.

Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, tüm çocukların bayramını kutladı.

Törende öğrenciler günün anlamını belirten şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sundu. 23 Nisan kutlamaları için dünyanın çeşitli yerlerinden gelen çocuklar, yöresel kıyafetleriyle şarkılar söyledi. Kutlamalara Karagöz, Hacivat, Keloğlan ve Nasrettin Hoca kostümleriyle gelen öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.

Kumluca ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Karatepe Stadyumu'nda devam eden törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülke çocuklarına en büyük armağanı olduğunu ifade etti.

Şahin, Türk milletinin demokrasi mücadelesinin başlangıç adımlarının atıldığı günün gelecek nesillere bayram olarak hediye edilmesinin anlamlı olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Manavgat ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, 23 Nisan'ın dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olduğuna işaret etti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve protokol üyelerinin törende oturdukları koltukları çocuklara bırakması, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri sunuldu.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımı'nın da gösteri sunduğu törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Isparta-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Isparta'da Hükümet Meydanı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Isparta Valisi Memduh Oğuz, çocuklarla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ulu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyadaki gelişmiş devletlerden biri olacağını belirterek, "Dünya başkalarına ilerleme dünyası olsun da niçin bize geri kalma dünyası olsun- Böyle olmadığını ve olmaması gerektiğini tarihimizde gösterdik. Şu anda da olabileceği görülüyor. Öyleyse bize düşen, prensipli ve dürüst çalışmak. Daha çok şeyi öğrenmek ve tatbik etmek için çaba göstermek" dedi.

Halk oyunları gösterisinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin hazırladığı programda bin çocuktan oluşan koro şarkılar seslendirdi.

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, Türkiye'nin de yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Hindistan ve Ukrayna'dan yaklaşık 300 çocuğun katıldığı Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali düzenlendi. Konuk ülke çocukları, oluşturulan kortejle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, çocuklarla anıta çelenk sundu. Buradaki törenin ardından Kale Meydanı'nda devam eden etkinlikte konuşan Kaymakam Yılmaz, 23 Nisan'ın büyük anlam taşıdığını vurguladı. Yılmaz, çocuklara hediye edilen bu bayramda, dünya ülkelerinin çocuklarını bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülke grupları daha sonra yöresel danslarını sergiledi.

-Muğla-

Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan etkinlikler kapsamında, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törene Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Belediye Başkanı Osman Gürün, Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Alay Komutanı Fevzi Kurşun, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören daha sonra Kocamustafendi İlköğretim Okulunda düzenlenen çocuk şenliğiyle devam etti. Kutlamalar kapsamında, ilköğretim okulu öğrencileri halk oyunları ve dans gösterileri sundu.

Törene tekerlekli sandalyesiyle katılan 79 yaşındaki Ramazan Çamur, 5 yıl önce felç olduğunu ve yürüyemediğini anlattı. Bayramlarda çocuklarla olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çamur, "Hiçbir bayramı kaçırmıyorum. 5 yıl önce felç oldum. Bugün de torunumun çocuklarını izlemek için geldim" dedi.

Bodrum ilçesindeki kutlamalar, Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Bodrum Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalar kapsamında, öğrenciler şiirler okudu. İlköğretim ve anaokulu okulu öğrencileri ile Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekibi gösteri sundu.

-Burdur-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Burdur'da da törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okuldu. Törende ilköğretim okulu öğrencileri halk oyunları gösterileri sundu ve şiirler okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın bayram olarak çocuklara armağan edilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Bayramı birlikte kutlamanın huzuru içinde olduklarını dile getiren Çetin, "Birlik ve bütünlük sağlamak, bu millet için olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle daha güzel 23 Nisan'lar, 19 Mayıs'lar, 30 Ağustos'lar, Ramazan ve Kurban bayramları kutlamayı diliyorum" dedi.

Daha sonra Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Kutlamalar kapsamında Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, öğrencileri makamlarında kabul ederek bir süre sohbet etti.

Gölhisar ilçesinde Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından ilçe stadyumunda düzenlenen törenlere geçildi. Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, ulusal egemenlik ve bağımsızlık kavramıyla bu bayramın çocuklara armağan edilmesinin önemine işaret etti. Karapınar, "Çocuk, yarının umudu, özlemi, güvencesi ve idarecisidir" dedi.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından, İstanbul'dan gelen "Action Team" adlı akrobasi grubu, çeşitli gösteriler sundu. - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title