Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Karamanlı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Karamanlı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Kapalı Pazar yerinde düzenlenen törene, Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, TBMM'nin kuruluşu dolayısıyla milli egemenliğe kavuşmanın 96. yıldönümünü, büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını kaydetti.

Oğuz, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturan ve ilk kuruluş belgesi olma niteliği de taşıyan Amasya Genelgesi'ndeki, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" kararını hatırlatarak, şunları söyledi:

"23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması, bu süreçte geleceğimizi şekillendiren tarihi bir adım, milli egemenlik ilkesinin vücut bulmasını sağlayan önemli bir dönüm noktası olmuştur. TBMM, Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün, milletimizin egemenliğine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir."

Törende, daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunu gösterileri ve çeşitli gösteriler sergilendi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Selimoğlu Yusuf Altun Karamanlı 23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title