Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla Cizre Kaymakamlığının bahçesinde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Hükümet Konağı Konferans Salonu'nda devam etti.

İlçe Eğitim Müdürü İke, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dil, din, ırk gözetmeksizin 81 ildeki bütün çocuklara, hatta dünyanın bütün çocuklarına armağan edilen bir bayram olduğunu söyledi.

Ülke ve bölgenin zor günler geçirdiği günlerde cehaleti hakim kılmak isteyenlere cevaplarının eğitimle olacağını belirten İke, "Çünkü biliyoruz ki bugünün çocukları eğitimi değil, cehaleti toprağa gömeceklerdir. İşte bu noktada bizlerin de çocuklardan temennimiz, tıpkı sizlere güvendiğimiz gibi sizlerin de bu ülkeyi emanet edip güvenebileceğiniz, yeni nesiller yetiştirmenizdir." diye konuştu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, Kaymakam Mümin Heybet Ortaokulu Okulu müzik korosu, şarkılar seslendirdi.

Resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Yardımcısı Ümit Altay, Garnizon Komutanı Yarbay Cevdet Yurter ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kayaoğlu tarafından verildi.

Törene, Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İlçe Jandarma Komutanı Savaş Çağlayan, şube müdürleri, okul müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla esnaf da iş yerlerini Türk bayraklarıyla süsledi.

Öte yandan, Milli Eğitim Müdürlüğünce, öğrencilerin katılımıyla Kuş Tepe köyünde uçurtma şenliği düzenlendi.

Trabzon Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Cizreli çocuklara bayram hediyesi olarak gönderdiği uçurtmaları uçuran çocuklar, doyasıya eğlendi.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Şırnak Cizre Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title