Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Lösemi hastalığından kurtulan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ağızlarını kapatan ve hastalığın simgesi haline gelen maskelerini atarak kutladı.

Lösemi hastalığından kurtulan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ağızlarını kapatan ve hastalığın simgesi haline gelen maskelerini atarak kutladı.

Lösemili Çocuklar Vakfınca (LÖSEV), Taksim'deki bir otelde düzenlenen "maske atma partisine" çok sayıda çocuk ile yakınları katıldı.

Tedavi süreçlerini tamamlayarak hastalıktan kurtulan çocuklar, isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildi. Sahneye çıkan çocuklar, hastalıkları süresince takmak zorunda kaldıkları maskeleri havaya fırlattı.

Mutlulukları, heyecan ve coşkuları yüzlerinden okunan çocuklar, daha sonra çeşitli aktivitelere katılarak eğlendi. Sandalye kapma ve halat çekme yarışmasına katılan çocuklara, Pamuk Prenses, Korsan, Kırmızı Başlıklı Kız ve Yıldız Savaşları filminin aktörleri gibi giyinen animatörlerle palyaçolar eşlik etti.

Etkinliğe katılan çocuklar, sağlıklı yaşayacaklarına ve hastalıklarla mücadele edeceklerine söz verdi. Hastalıktan kurtulanların yeni bir hayata başlamaları da pasta kesilerek kutlandı.

LÖSEV Marmara Koordinatörü Zuhal Ön, burada yaptığı açıklamada, lösemi tedavisi tamamlanan çocukların yeni bir hayata başlamaları dolayısıyla maske atma partisi düzenlediklerini söyledi.

Her şeyin en güzeline layık olan çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle farklı bir kutlama gerçekleştirdiklerini belirten Ön, "Bugün bazı çocuklarımız için gerçekten çok önemli bir gün. Çünkü bazı çocuklarımız lösemiyi yendiler. Nasıl ki, mezuniyet törenlerinde kep atılarak yeni bir hayata başlanıyorsa, biz de lösemi tedavisini başarmış, o zorlu süreci atlatmış olan çocuklarımıza maske atma partisi düzenleyerek yeni bir hayata 'merhaba' demelerini sağlamaya çalıştık. Onun için hepimiz çok mutlu ve heyecanlıyız." diye konuştu.

Türkiye'de LÖSEV'e kayıtlı 20 bin hastanın olduğunu aktaran Ön, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'da bu yıl itibarıyla tedavisini başarıyla tamamlayan çocuk sayımız 24. Tedavisi devam eden çocuklarımız var. Bu tür organizasyonlar, tedavisi süren çocuklarımız için çok büyük moral oluyor. Bu hastalığın tedavisinde, ilaç tedavisi kadar, moral ve motivasyon da çok önemlidir. İlaç, sevgi ve iyi beslenmeyle hastalığı yenen her çocuğumuzla birlikte çok mutlu oluyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title