Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen törenle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen törenle kutlandı.

Taşkent'teki Türk ilkokulunun bahçesinde düzenlenen törene öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri, Türk iş adamları, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Taşkent Program Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Taşkent Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğine vekalet eden Basın Müşaviri İsmail Kozan, Ticaret Müşaviri Ahmet Küçükaslan ve diğer büyükelçilik mensuplarının katıldığı tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı.

Törende konuşan Taşkent Türk İlkokulu Müdürü Kadir Şahin, çocuklara armağan edilen 23 Nisan'ın önem ve anlamından bahsederek, çocukların bayramını kutladı. Törende, Taşkent Türk İlkokulu öğrencileri şiirler okudu, Türk ve Özbek halk oyunları ve dans gösterileri sundu. Gösteriler, izleyenlerin beğenisini topladı.

Kutlamaya davet edilen bir grup Özbek illüzyoncu da çeşitli gösteriler sergiledi. Gösterileri büyük bir beğeni ile izleyen çocuklar, illüzyoncuları sık sık alkışladı. Taşkent'te yaşayan Türk vatandaşlarının büyük ilgi gösterdiği kutlamalara katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, törene katılanlara ayrıca çeşitli Türk tatlıları ve yemekleri ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan 23 Nisan Türkiye Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title