Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıı nedeniyle, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkinlikler yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıı nedeniyle, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkinlikler yapıldı.

Program, Kanal Boyu Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler ve protokol üyeleri Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Battalgazi Fırat İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Osman Esat Moran Kamçı'nın makamına oturarak, temsili vali oldu. Moran, 23 Nisan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümü olduğunu, bu günü Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine ve dünya çocuklarına armağan ettiğini söyledi.

Projelerine değinen Moran, "Tarım alanında bir projemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Malatya havasıyla, suyuyla çok güzel bir şehir. Fakat hala susuz tarım arazilerimiz var. Bunları sulamak için onlara en yakın baraj, göl ve benzeri suların getirilip yer altından su damlama sistemiyle sulanması ve aynı zamanda çiftçilere maddi destek sağlamayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Vali Kamçı da çok akıllı ve zeki bir neslin yetiştiğine dikkati çekerek, "Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıklar. İlimizde de en iyi şekilde yetiştirilmeye çalışılıyor. Ben gençlerimizin, çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen başta öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

Valilik ziyaretinin ardından kutlamalar Atatürk Spor Salonunda devam etti. Kutlamalar kapsamında öğrenciler, gösteriler sundu, şiirler okudu. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından öğrenciler Türk haritası kareografisi yaptı.

Programa, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı ve Garnizon Komutan vekili Tuğgenerel Emin Ayık, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğrenciler katıldı.

Adıyaman

Adıyaman'daki kutlamalar, Valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak, "Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu önemli gün aynı zamanda bütün dünya çocuklarının katıldığı çok büyük bir şenliktir"dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, şiir okuyup müzik eşliğinde gösteri yaptı. Programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Koyuer, kamu kurum temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve aileler katıldı.

Gaziantep 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gaziantep'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Program Kanal Boyu Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin çelenk sunmasıyla başladı. Program daha sonra Masal Parkı'nda devam etti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutladı.

Gaziantep tüm Türkiye ile beraber büyük bir heyecan yaşadığını ifade eden Yerlikaya, şöyle dedi: "Bundan 96 yıl önce, Anadolu'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurtuluş mücadelemiz bizim gibi gazi ismiyle anılan Gazi TBMM eliyle kurtuluş destanını yönetti ve başardı. Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü parlamentoda yazıyor. Bu ana fikir ışığında Türk kurtuluşunun destanı yazıldı. 13 milyon aziz milletimiz özgürlüğü ve istiklali elde etti. Meclis açılışını tüm dünyada ilk defa ve halen tek olarak kendi ülkemizin çocuklarıyla beraber tüm dünya çocuklarına bayram olarak ilan edildi." Gaziantep'in 1921 yılından bu yana 95 yıldan beri onur ve şerefle "Gazi" unvanıyla anıldığını dile getiren Yerlikaya, ilin bu unvanının yanında 5 yıldan beri de kentin sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya gösterdiği kardeşliğiyle anıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bugünün çocukların günü olduğunu söyledi. Çocuklara seslenen Şahin, "96 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı mücadelesinin en zor günlerinde Anadolu'nun şahlanması gerektiği o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtsız şartsız milli iradenin arkasında olacağının adresiyle açıldı. Meclisin açılması Anadolu'ya umut oldu. Mustafa Kemal Atatürk öngörüsü ve vizyonuyla dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını çocuklara armağan etti. Hayırlı ve kutlu olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

"Kötü insan yoktur cahil insan vardır" diyen Şahin, eğitim meselesini en önemli sorun olarak aldıklarını, herkese fırsat eşitliği verilmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokoller kapsamında bin 282 başarılı ortaokul öğrencisi ile 310 ilkokul öğrencisi olmak üzere öğrencilere bin 592 bisiklet dağıtıldı.

Daha sonra Yerlikaya ile Şahin, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Programa, Vali Yardımcılarından Mustafa Asım Alkan, Halil Uyumaz ve Nursal Çakıroğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Irak Başkonsolosu Vekili Oraba Nawaf, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Şanlıurfa

Ahmet Hamdi Akseki İlkokulu öğrencilerince 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen programda, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, kurum amirleri ve öğretmenler ile öğrenciler yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler ve halk oyunları sergilendi.

Mahalli sanatçı Ali Toprak, 23 Nisan ile ilgili şarkılarını çocuklarla birlikte seslendirdi.

2 bin 500 bisiklet dağıtıldı

"Sağlık için hareket et" kapsamında öğrencilere 2 bin 500 bisiklet dağıtımı yapıldı. Törende konuşan Vali Küçük, çocukları çok sevdiklerini belirterek, "Sizler bizim bugünkü mutluluğumuz, göz ışığımızsınız. Yarını emanet edeceğimiz büyüklerimiz olacaksınız. Bugün 2 bin 500 bisikleti yavrularımıza dağıtmaya başladık. Hayırlı olsun tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kahramanmaraş 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

İlk olarak 4. sınıf öğrencisi Yiğit Yusuf Saklayıcı, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle ziyaret ettikleri Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in makamını devraldı.

Hasan Balcı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Yusuf Saklayacı Vali Mustafa Hakan Güvençer'e çiçek takdim ettikten sonra makam koltuğuna oturdu.

23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığını ve Atatürk'ün bu günü çocuklara armağan ettiğini anımsatan Kaklayıcı, "Biz çocuklar bayramları çok seviyoruz ama asıl bayramımız cahilliği yendiğimiz de ve demokrasiyi ülkemizin her yanına yaydığımızda olacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yaşar Gölcü İlkokulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Bekir Gündeşlice, günün anlam ve önemine belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerinin hazırladığı oyunların sunulduğu etkinlikte, Çadır Kent anaokulu öğrencileri tarafından "sıra gecesi" gösterisi izlendi.

"Hareketli Yaşam"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce "Hareketli Yaşam" programı kapsamında şehit ve gazi çocukların da aralarında bulunduğu 890 çocuğa bisiklet dağıtımı yapıldı.

Down Sendromlu çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Öğrenci konseyi tarafından hazırlanan Down Sendromlu çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Üniversite spor salonundaki etkinlikte Down Sendromlu semazen ile Down Sendromlu çocukların halk oyunları gösterisi yapıldı.

Afşin'de Suriyeli öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Afşin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Suriyeli çocuklar da yaşadı. Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli öğrenciler ilk defa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevincini yaşadı.

Suriyeli çocukların hazırladıkları etkinlik, Atatürk ve 23 Nisan konulu şiirleri okumasıyla başladı. Programda koro halinde Türkçe ve Arapça şarkılar söylendi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Adıyaman 23 Nisan Malatya Politika Güncel Haberler

title