Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da törenler düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da törenler düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Antalya Valisi Muammer Türker'in koltuğuna Başöğretmen Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Deniz Ceren Gül oturdu.

Gül'e ailesi, öğretmenleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Hasan Tevke de eşlik etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünü telefonla arayarak EXPO 2016 Antalya'ya katkılarından dolayı teşekkür eden Gül, EXPO kapsamında çocuklara yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Telefon konuşmasının ardından sonra Vali Türker'in "Ne çalışma yapacaklarmış?" sorusuna Gül'ün "Gerçek belediye başkanı değil ki" cevabı, Vali Türker ve beraberindekileri güldürdü.

Gül'ün cumhurbaşkanı olma hedefini öğrenen Vali Türker, cumhurbaşkanının halk tarafından seçildiğini hatırlatarak bunun için meydanlara inmesi gerektiğini söyledi. Valiliğin önemli bir görev ve ağır bir yük olduğunu belirten Türker, ülkeye hizmet etmek isteyenler için de önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.

Program sonunda Türker, Deniz Ceren Gül'e EXPO 2016 giriş bileti ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de koltuğunu Antbirlik İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Abdürrahim Karazeybek'e bıraktı. Çocuk Başkan, güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaştırılmasını istedi ve okullarda Büyükşehir Belediyesince yaptırılan çevre düzenlemeleri hakkında bilgi aldı.

Karazeybek, Antalya Valiliği makamına oturan çocuk vali Deniz Ceren Gül'le telefonda görüşerek Antalyalı çocukların EXPO 2016'yı ücretsiz gezmesi yönündeki dileğini iletti. Fen İşleri Dairesi Başkanı Mehmet Yazıcıoğlu'na da telefon eden Karazeybek, okulların çevre düzenlemelerinin yapılması ve eksikliklerinin giderilmesi talimatını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Karazeybek'e satranç takımı ve kırtasiye seti hediye etti. Türel ve Karazeybek, daha sonra Karaalioğlu Parkı'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerini birlikte izledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Törene bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP İl Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

Isparta

Isparta'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğretmenleriyle Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ı ziyaret eden Halıkent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sude Naz Efe, Özkan'ın makamına oturdu. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can'ı telefonla arayan Efe, okul bahçelerindeki ağaç dallarına kuş yuvası yapılması talimatını verdi. Efe, "Okul bahçeleri renk renk çiçeklerle süslensin. Teneffüslerde, boş vakitlerinde öğrenciler okul bahçesinde vakit geçirsinler. Isparta'daki tüm okulların bahçeleri oyun gruplarıyla donatılsın." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Can da talimatların derhal yerine getirileceğini söyledi.

Vali Özkan da "Sayın Valim, eğitimle başladınız. Eğitimle ilgili çok güzel talimatlar verdiniz. Bir bütün olarak değerlendirdiniz. Bunlar çok iyi bir başlangıç. Sizin bu talimatınızdan sonra daha güzel işler olacaktır." diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Valilik tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını ardından tören sona erdi. Etkinlikler kapsamında Halıkent İlkokulu'nda düzenlenen törende 400 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Burdur

Burdur'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na öğrencilerin yürüyüşüyle başladı.

Meydanda devam eden etkinliklerde, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve ardından halk oyunları gösterisi sunuldu.

TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda düzenlenen etkinliklerde, Burdur Valisi Hasan Kürklü, öğrencilerin bayramını kutladı.

23 Nisan temalı şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mehteran Takımı'nın gösterisi ile "Kahraman Türkler" oratoryosunun sahnelenmesinin ardından sona erdi.

Muğla

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Muğla'da da coşkuyla kutlandı.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin konulmasıyla başlayan kutlamalar, Türdü 100. Yıl İlkokulu'nda devam etti.

Törene Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Alay Komutanı Kurmay Albay Yavuz Özfidan, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nazif Ekinci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilen ve tek evrensel özellik taşıyan bayram olduğunu söyledi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin 23 Nisan'da atıldığını belirten Ekinci, "Bugün Türk milletinin milli birlik ve beraberlik ruhunun her geçen gün güçlenip kuvvetlendiği, milletimizin kenetlendiği, milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz." dedi.

Törende, öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, ritim korosu, halk oyunları ve jimnastik gibi etkinliklerde çocuklar gönüllerince eğlendi. Tören sonunda, Vali Çiçek ve protokol üyeleri, Halk Sağlığı Müdürlüğünce temin edilen bisikletleri dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Isparta Burdur Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title