Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aksaray'da tören düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Kent Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, törende yaptığı konuşmada, bugün 96 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan TBMM'sinin açılış yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak hediye edildiğini anımsatan Kartal, "Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda daha yaşanılabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken; 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağımız belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın gülen yüzü, gözlerindeki ışık umutları ve hayalleri bizlere güç vermektedir." dedi.

Konuşmanın ardından Kılıçaslan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler ve halk oyunları sergilendi.

Törene, İl Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay ile daire müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Kartal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title