Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Efeler İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Efeler İlçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik tarafından hazırlanan kutlama programı, ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Çelenk konulmasının ardından kutlamalar, Atatürk Kent Meydanı'nda devam etti. Öğrenciler Valilik anıtı önünden başlayıp, Adnan Menderes Bulvarı'nda devam eden ve Atatürk Kent Meydanı'nda son bulan "Şenlik yürüyüşünü" gerçekleştirdi.

Meydandaki kutlama törenine Vali Erol Ayyıldız'ın yerine Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Evrim Karakoz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende öğrenciler tarafından, şiir okundu, halk oyunu gösterileri sunuldu. Aileler ise çocuklarının gösterilerini cep telefonlarıyla görüntüledi.

Nazilli

Bayram etkinlikleri kapsamında Nazilli Belediyesi 11. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri başladı.

Etkinliklere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Macaristan, Kırgızistan, Azerbaycan, Bosna Hersek'ten gelen gruplar katıldı.

Konuk çocuklar Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkan Vekili Erkin Özbek'i ziyaret ederek getirdikleri hediyeleri sundu.

İlçe merkezinde kortej yürüyüşü gerçekleştiren öğrenciler, Belediye Meydanı'nda dans gösterileri sundu.

Öte yandan Nazilli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'ndeki çocuklar içinde eğlence düzenlendi.

Kuşadası

Kuşadası'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar kapsamında Kuşadası Belediyesi'nce "Bin Umut Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Şenlik alanında Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, çocuklara bayrak ve balon dağıttı.

Kuşadası Sahil Güvenlik ekiplerinin botu çocukların ziyaretine açılırken, İsmail Cem Meydanı'nda da halk oyunları gösterileri yapıldı.

Söke

Söke Cumhuriyet Meydanı'nda etkinliklerde, öğrenciler şiirler okudu, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Söke Belediyesi'nin davetlisi olarak etkinliğe katılan Bulgaristan ve Sırbistan Halk Oyunları ekipleri de gösterileri sundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası 23 Nisan Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title