Haberler

Suriyeli Göçmenlerin Kaldığı Çadır Kentlerde 23 Nisan Coşkusu

Güncelleme:

23 Nisan tüm Türkiye'de olduğu gibi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için kurulan çadır kentlerde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için kurulan çadır kentlerde de coşkuyla kutlandı.

Bayram nedeniyle Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan çocuklara yönelik program düzenlendi. Türk Kızılayı ve Yayladağı Kaymakamlığı işbirliğiyle, ilçedeki YİBO ve TEKEL çadır kentlerindeki oyun sahalarında düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri, Suriyeli çocukların Atatürk ve 23 Nisan konulu şiirleri okumasıyla başladı.

Ellerindeki Türk Bayrakları ile alanı dolduran Suriyeli çocuklar, koro halinde Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. Ülkelerindeki durumu anlatan skeçler de oynayan çocuklar, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi ödüllü etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programı, çadır kent idarecileri ve Suriyeli aileler de izledi.

Türk Kızılayı Yayladağı Ekip Başkanı Hakan Sarı, etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı Suriyeli çocuklarla birlikte kutladıklarını söyledi.

Amaçlarının Suriyeli çocuklara bayram sevinci yaşatmak olduğunu dile getiren Sarı, "Bugün için çeşitli organizasyonlar hazırladık. Ayrıca onlara çeşitli hediyeler dağıttık. Türkçe öğrenen çocukların şiirlerini dinledik. Çocukların mutluluğunu paylaşmaya çalıştık. Onların bir nebze de olsa savaştan kalan yaralarını kapatabildiysek, ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan 11 yaşındaki Hatice Ablak da bugünün, Atatürk'ün kendilerine armağanı olduğunu söyledi.

Güzel bir etkinlikte doyasıya eğlendiklerini anlatan Ablak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

İskenderun'da konteyner sınıfta kutlama

İskenderun ilçesinde kalan Suriyeli ailelerin çocukları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk öğrencilerle birlikte konteyner sınıfta kutladı.

Özel bir okulda eğitim gören Suriyeli 15 öğrenci, bayramı, "Suriye Kültür Merkezi" adı verilen konteyner sınıfta arkadaşlarıyla, sevinç içinde kutladı.

Türk öğrenciler, Suriyeli arkadaşlarına Türk Bayrağı, kalem, meyve suyu ve kek dağıttı.

Suriyeli çocuklar da Türkçe ve Arapça şiirler okudu.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Yayladağı 23 Nisan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title