Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav TBMM’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye’de çağdaşlaşmanın temelinin atıldığı ve yeni bir dönemin başladığı gün olduğunu belirtti.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye'de çağdaşlaşmanın temelinin atıldığı ve yeni bir dönemin başladığı gün olduğunu belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Sınav, TBMM'nin açıldığı tarih olan 23 Nisan'ın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edildiğini anımsatarak, "23 Nisan 1920; milletimiz için ulusal egemenliğin tesis edildiği, sadece çocuklarımız için değil hepimiz için bayram günüdür" dedi.

Bir dönemin kapanışının ve millet iradesinin hakim kılınmasının sembolü olan 23 Nisan 1920 tarihinin, Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923'ün habercisi olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, "Bugünümüzün teminatı olan millet iradesinin hakimiyeti ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ilişkilendirilmesinin anlamlı bir karar olduğunu bilmeli ve bugünü milletçe bayram olarak ilelebet kutlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Sınav, Meclis'in açılışının 95. Yıl dönümünün gurur ve mutluluğunu yaşarken, diğer ülkelerden gelen çocukların da katılımları ile ortak olduğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title