Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gönen, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. yılını coşkuyla kutlandığını söyledi.

Gönen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünya çocuklarıyla paylaşarak, dünyanın en yüce gönüllü milleti olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andığını aktaran Gönen, şunları ifade etti:

"Her yıl dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen, yarının bilim adamı, diplomatı, siyasetçisi, öğretmeni, olacak yüzlerce çocuğa kucak açan ve bu bayramı birlikte kutlayan milletimiz, çocuklarda bıraktığı muhteşem hatıralarla birlikte, tüm dünyaya yayılan sevgi, barış ve kardeşliğe dair evrensel bir bellek oluşturmaktadır. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, araştıran, üreten, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olmaları, bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan, ülkesine bağlı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesi en büyük arzumuzdur."

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title