Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çakır, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı cumhuriyetin kurucusu büyük önder Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiğini vurguladı.

23 Nisan 1920 tarihinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Çakır, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bu günü geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ettiğini anımsattı.

23 Nisan'ın dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin sözde değil özde paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak düzlemde buluşmasını ve kaynaşmasını sağlayan bir bayram olduğunu ifade eden Çakır, şunları kaydetti:

"Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ın yetim çocukların aile edindiği, evsiz çocukların evlerine kavuştuğu, sakat çocukların sağlığına kavuştuğu, acının, kederin, şiddetin, üzüntünün, yoksulluğun yerini mutluluğa bıraktığı, kırmızının savaş ve şiddet nedeniyle çocuklarda akan kanın rengi değil, 'Kırmızı, hayatın rengi olsun' projesinin gerçekleşmesine vesile olmasını diliyorum. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren 23 Nisan'ın milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmesini diliyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Çakır 23 Nisan Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title