Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

KKTC'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı KKTC Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920, Türk halkının Cumhuriyet yönetimine ve demokrasiye yönelik attığı ilk ve en önemli adımdır"

KKTC'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Başkent Lefkoşa ve diğer ilçelerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen törene, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, törende yaptığı konuşmada, çocukların uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi şekilde yetişebilmelerini sağlamak için kendilerine düşen görevin çok çalışmak olduğunu söyledi.

Bugünün, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirt Bakan Arabacıoğlu, bu bayramın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, milletin geleceği ve cumhuriyetin gerçek sahipleri olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini kaydetti.

Arabacıoğlu, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920'nin, Türk halkının Cumhuriyet yönetimine ve demokrasiye yönelik attığı ilk ve en önemli adım olduğunu" vurguladı.

Her yıl, Türkiye Cumhuriyeti'nde olduğu gibi KKTC'de de kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Anavatan'la milli birlik ve beraberliği pekiştirdikleri gün olarak değerlendirdiklerini söyleyen Arabacıoğlu, "Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız ve özgürce bayrağımızın dalgalandığı, bayramlarımızı coşkuyla kutladığımız bu vatan toprağını kolay elde etmedik. Bugünlere, birçok acıya katlanarak ve canlarını bu uğurda feda edenler sayesinde geldik" diye konuştu.

Tören, Lefkoşa merkez ilkokul öğrencileri ile KKTC'ye gelen yabancı öğrencilerin resmi geçidinin ardından öğrencilerin müzikli gösterileri ile sona erdi. - Lefkoşa

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Arabacıoğlu Sibel Siber 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title