Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Kırşehir'de doyasıya yaşanıyor.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ın makamına Sırrı Kardeş İlkokulu Öğrencisi Sadettin Arda Tuna otururken temsili Vali, soruları ve talepleri ile kamu kurumları müdürlerini sıkıştırdı.

Kutlamalar sabah Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başlarken Valilik Makamına Sadettin Arda Tuna, Belediye Başkanlığı makamına ise Vali Mithat Saylam İlkokulu öğrencisi Perihan Irmak Karadeniz oturdu.

Makamları geleceğin Valilerine teslim ettiklerini söyleyen Vali Özdemir Çakacak, "Bütün Anadolu batılı devletler tarafından işgal edildi. Anadolu'nun bağrından çıkan Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919'da milletini arkasına alarak bir kurtuluş mücadelesi başlattı. 23 Nisan 1920'de TBMM açıldı. Savaş yıllarında bile milletin iradesi mecliste alınan kararlarla yürütülmüş Atatürk'ün kurutuluş savaşında yaptığı önderlik sonucunda milletin iradesinin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Türkiye Cumhuriyetinin savaş yıllarında bile atasından aldığı emaneti en iyi şekilde korumuştur. Bir milletin en değerli hazineleri o milletin çocuklarıdır.

Donanımlı gençler yetiştirerek çok daha iyi bir ülke konumuna gelebiliriz. O yıllarda yapılan kutlamalarda bile bütün dünya çocukları bir araya geliyor. Bu bizlerin barışa gösterdiği en büyük katkıdır. Çocuklarımız dünya çocukları ile barış içerisinde bir gelecek kuracaklar" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile makamını temsili valiye devreden Vali Özdemir Çakacak, yeni valinin talimatlarını dinledi.

Temsili Vali Sadettin Arda Tuna, "Atatürk o günlerden bu günleri görerek bu bayramı çocuklara armağan etti. Bizler kurallara uyan bir toplum istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne okul önlerinde olan birikmeleri kaldırmalarını isteyen temsili vali, Kırşehir belediyesinden de parklar çevresinde düzenleme istedi. Basın mensuplarının savaş çocukları için ne düşünüyorsunuz sorusuna temsili vali, "Biz zaten o bölgelerde olan çocukları buralara getiriyoruz" dedi.

Kutlamalar 30 Ağustos İlk Okulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Özdemir Çakacak Kırşehir 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title