Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını çocuklara armağan eden bir ülke olarak 2023 hedeflerini gerçekleştirerek, çocuklara daha gelişmiş ve demokratik bir ülke bırakmak istediklerini belirtti.

Işık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1. Dünya Savaşı'nın ardından ülkenin işgal edilmesiyle Türk milletinin destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını elde ettiğini hatırlattı.

Milli mücadelenin başlangıcında Ankara'da açılan Meclisin Kurtuluş Savaşı'nı yönettiğini, başarıya ulaştırdığını, demokrasiyi ve Cumhuriyeti kurduğunu kaydeden Işık, "Tarihinde zaman zaman darbelere, demokrasi dışı yöntemlere ve vesayetçi teşebbüslere maruz kalan Meclisimiz, milletimizin iradesine sahip çıkmasıyla güçlü bir şekilde yaşamıştır. Bugün de iradesine tasallut etmeye çalışanlara karşı milletimiz demokrasimize sahip çıkarak güçlü bir cevap vermiştir. Milli irade üzerindeki vesayetçi tutumları bertaraf ederek, milli egemenlik anlayışını daha da güçlendirmek temel zorunluluğumuzdur" ifadesini kullandı.

Demokrasiyi güçlü bir ekonomi, üreten ve katma değer yaratan bir sanayi ve teknolojiyle desteklemek zorunda olduklarına işaret eden Işık, Türkiye 'nin son 10 yılda ekonomisini büyüterek ve demokrasisini geliştirerek önemli başarılar elde ettiğine dikkati çekti.

Bu başarıları geliştirmenin ve kalıcı kılmanın önemine değinen Işık, Türkiye'nin stratejik avantajları ve büyük potansiyeliyle bunu gerçekleştirecek güçte olduğunu belirtti.

Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Meclisimizin açılışını çocuklarına armağan eden bir ülke olarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek çocuklarımıza daha gelişmiş ve demokratik bir ülke bırakmak istiyoruz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi, onların kalkınmış ve müreffeh bir ülkede yaşamaları için gayret gösteriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerindeki terör ve şiddet olaylarının sona ererek, tüm dünya çocuklarının yüzlerinde gözyaşı yerine tebessüm olmasını arzu ediyoruz.

Hükümetimizin bilime ve eğitime yaptığı yatırımlarla daha iyi şartlarda yetişen çocuklarımız  ülkemizi  daha ileriye taşıyacaklardır. Buna bütün yüreğimizle inanıyoruz. Şu üç konuda insanımıza erken yaşlarda bilinç ve alışkanlık kazandırmalıyız:  Verimlilik, girişimcilik ve elbette bilim. Genç nüfusumuzun bizim için bir avantaj haline gelmesi, ancak bilim ve teknoloji alanında atacağımız adımlara bağlıdır. Özellikle günümüz dünyasında teknoloji yoğun firmalar, büyük oranda gencecik insanlar tarafından kuruluyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza  erken yaşlarda bilim ve teknoloji sevgisi kazandırmak için, bütün şehirlerimize bilim ve teknoloji merkezleri kurarak çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklar, bilim merkezlerinde izleyerek, deney yaparak ve hatta deneyin bir parçası olarak öğrenecekler. Eğitimde teorik olarak öğrenilen her konu, burada pratik olarak tecrübe edilebilecek.

Tüm milletimizin ve geleceğimiz olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli mücadelemizin tüm kahramanları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Fikri Işık 23 Nisan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu?
title