Haberler

Devlet Erkanı 23 Nisan İçin Bir Araya Geldi

Güncelleme:

TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla Meclis'te tören düzenlendi. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu uzun bir aradan sonra ilk kez bir araya geldi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 

3 YIL SONRA ANITKABİR'DE

Anıtkabir'deki 23 Nisan törenine son olarak 2011'de katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, uzun bir aranın ardından ilk kez Anıtkabir'deydi.

Törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı; saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

HÜKÜMET VE MUHALEFET BİR ARADA

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile bazı bakan ve milletvekilleri  Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. 

ÇİÇEK'TEN ATATÜRK'E NOT

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 

"Aziz Atatürk,
İlk Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisinin 94'üncü açılış yıl dönümünde huzurunuzda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş, ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. TBMM olarak bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize daima ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun.''

17 ARALIK'TAN SONRA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, törenle birlikte, çekişmeli geçen seçim dönemi sonrası ilk kez bir araya gelmiş oldu. Ancak ikili arasındaki mesafe, fotoğraf karelerine de yansıdı. 

İkili, en son 17 Aralık'ta Konya'da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinde birlikte görüntülenmişlerdi. Aynı gün patlak veren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası, ikilinin arası iyice açılmıştı.

ANITKABİR BUGÜN ÇOCUKLARIN

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir güne hazırlandı. Anıtkabir’e gelen çocuklara balon, pamuk şeker ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı çizgi romanlar dağıtılacak. Atatürk ve Çocuk Dergisi, Çanakkale Şehitleri kitabı, Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan kartpostallar da çocuklara hediye edilecek.

Normalde saat 17.00’a kadar açık olan Anıtkabir, yarın saat 20.00’a kadar ziyarete açık tutulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 25 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NİSAN 2024: Faiz kararı CANLI YAYIN! MB faiz oranı yüzde kaç oldu? Konyaspor Başkanı Fenerbahçe ile ilgili ne söyledi? Fenerbahçelileri kızdıracak sözler! DİLAN POLAT ÇIKTI MI? Dilan Polat, tahliye edildi mi? Dilan Polat aylık kazancı ne? SON DAKİKA: Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? MB Faiz oranı açıklandı mı? Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? #129689 Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
title