Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bulgaristan'daki Türkler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kırcaali'de kutladı.

Bulgaristan'daki Türkler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kırcaali'de halk oyunları gösterisi ve konserle kutladı.

Ömer Lütfi Kültür Derneği'nin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, Kırcaali Belediyesine ait Kültür Evi'nde düzenlendi.

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu tarafından desteklenen kutlamada halk oyunları grupları gösteri sundu, Rumeli Türküleri seslendirildi ve şiirler okundu.

Edirne ve Batı Trakya'dan çok sayıda misafirin katıldığı etkinlikte konuşan Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, 23 Nisan'ı Kırcaali'de kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum örgütleri sayesinde ortak bayramları beraber kutladıklarını vurguladı.

"Böylece aramızdaki gönül köprülerimiz kültür mirasımızı geleceğe taşımamıza vesile oluyor" diyen Başkonsolos Cebeci, etkinliğe katılan tüm çocukların bayramını kutladı. - Bulgaristan

Kaynak: AA / Güncel

Şener Cebeci Bulgaristan 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title