Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Niğde Valisi Kılıç: "Millet iradesinin temsil edildiği TBMM'nin 94. kuruluş yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bugün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir dönemin başlangıcıdır"

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 94. kuruluş yıl dönümünün ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı bugünün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti.

Kılıç, yayımladığı mesajda, TBMM'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının, geleceği aydınlatan bir dönüm noktası, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı'nın ardından millet idaresinin vücut bulduğu ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir gün olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ve gücünü ulusal egemenlik ilkesinden aldığını dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Millet iradesinin temsil edildiği TBMM'nin 94. kuruluş yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığımız bugün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bir dönemin başlangıcıdır. 23 Nisan sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil aynı zamanda bizleri geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızın da unutulmadığı, onlara olan güvenin bir ifadesi olarak armağan edilen bir bayramdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum." - Niğde

Kaynak: AA / Yerel

Necmeddin Kılıç 23 Nisan Türkiye Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title