Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı

Bayram Aydın'ın ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Aydın'ın ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Kutlamalar kapsamında  Didim'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Didim Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar Mahir Özgür Damar İlkokulu'nda sürdürüldü.

Buradaki törene, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Köseoğlu, Belediye Başkanı Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende, masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrenciler ile resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okurken, dans ve halk oyunları gösterileri ile kutlama programı sürdürüldü.

Germencik

Germencik ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, folklor ekipleri gösteri yaptı.

Kaymakam Bahri Tiryaki, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Olcay Turan Belediye başkanı Ümmet Akın, Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç, törene katılanların bayramını kutladı.

- Söke

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Söke'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, 23 Nisan 1920'nin tarihsel önemine dikkati çekerek, "Bu bayram ülke ve tüm dünya çocuklarına hediye edilen bir bayramdır" dedi.

Şiirlerin okuduğu törende, çeşitli spor branşlarında başarılı olmuş okullara ödülleri protokol üyelerince verildi.

Nazilli

Kutlamalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı.

Nazilli Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalara Kaymakam Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Ekrem Turan ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık öğrencilerin bayramlarını kutladılar.

Şehir Stadı'nda müzik öğretmeni Mustafa Dinçkol ve Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden oluşan ekip tarafından canlı ve müzik eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan konuşmasında, "Devletimizin kuruluşunda, çok büyük önem arz eden bu tarih, Atatürk tarafından bayram ilan edilerek, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramınız kutlu olsun" dedi.

Nazilli Şehir Stadı'nda Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu organizesinde kutlamalara katılan öğrenciler, çeşitli gösterilerde sergiledi.

-Çine

Çine'de Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi kutlamaları Feride Raşit Kalkan İlkokulu'nda devam etti.

Kutlamalar Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende öğrenciler şiirler ve şarkılar ile birlikte oratoryo gösterisiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andı. Çeşitli şiir, kompozisyon, resim yarışmaları ve bu yıl ilk kez düzenlenen Çocuk Şenliği yarışmalarında dereceye girmiş öğrencilere madalya, hediyeler ve kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

-Kuşadası

Kuşadası'nda 23 Nisan Ulusan Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenk sunma törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Belediye Başkanı Özer Kayalı katılmazken, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları etkinlikte yer aldı.

İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda devam eden etkinliklerde Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan yerlerini alırken, Kuşadası Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gösteri yapmak üzere Kuşadası'na davet edilen Adıyaman Akşemsettin İlkokulu öğrencileri, Kuşadası İbrahim Zeki Emgin İlköğretim Okulu Kafkas ekibi ve Türkiye genelinde yapılan halk oyunları yarışmasında bölge birinciliği kazanan Nermin Metin Akar Ortaokulu öğrencilerinin zeybek gösterisi sergilendi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kuşadası 23 Nisan Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title