Haberler

23 Nisan - Suriyeli Çocukların Kutlaması - Hatay/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Suriyeli çocukların 23 Nisan etkinlikleri- Yayladağı çadır kentteki Suriyeli çocukların eğlenmesi- Suriyeli kızın İstiklal Marşı'nı söylemesi ve Türkçe konuşması- Türk Kızılayı Yayladağı Ekip Başkanı Hakan Sarı'nın konuşması- Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın çocuklarla alana gelişi- Ellerinden Türk bayrağı olan çocukları- Çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar- Protokolden görüntüler- Motorlu paraşüt gösterisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı- Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar da bayramı coşkuyla kutladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için kurulan çadır kentlerde de coşkuyla kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Suriyeli çocukların 23 Nisan etkinlikleri- Yayladağı çadır kentteki Suriyeli çocukların eğlenmesi- Suriyeli kızın İstiklal Marşı'nı söylemesi ve Türkçe konuşması- Türk Kızılayı Yayladağı Ekip Başkanı Hakan Sarı'nın konuşması- Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ın çocuklarla alana gelişi- Ellerinden Türk bayrağı olan çocukları- Çocuk korosunun seslendirdiği şarkılar- Protokolden görüntüler- Motorlu paraşüt gösterisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı- Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar da bayramı coşkuyla kutladı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için kurulan çadır kentlerde de coşkuyla kutlandı.Bayram nedeniyle Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan çocuklara yönelik program düzenlendi. Türk Kızılayı ve Yayladağı Kaymakamlığı işbirliğiyle, ilçedeki YİBO ve TEKEL çadır kentlerindeki oyun sahalarında düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri, Suriyeli çocukların Atatürk ve 23 Nisan konulu şiirleri okumasıyla başladı. Ellerindeki Türk Bayrakları ile alanı dolduran Suriyeli çocuklar, koro halinde Türkçe ve Arapça şarkılar söyledi. Ülkelerindeki durumu anlatan skeçler de oynayan çocuklar, yumurta taşıma ve çuval yarışı gibi ödüllü etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programı, çadır kent idarecileri ve Suriyeli aileler de izledi. Türk Kızılayı Yayladağı Ekip Başkanı Hakan Sarı, etkinlikte AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ı Suriyeli çocuklarla birlikte kutladıklarını söyledi. Amaçlarının Suriyeli çocuklara bayram sevinci yaşatmak olduğunu dile getiren Sarı, "Bugün için çeşitli organizasyonlar hazırladık. Ayrıca onlara çeşitli hediyeler dağıttık. Türkçe öğrenen çocukların şiirlerini dinledik. Çocukların mutluluğunu paylaşmaya çalıştık. Onların bir nebze de olsa savaştan kalan yaralarını kapatabildiysek, ne mutlu bize" ifadelerini kullandı. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan 11 yaşındaki Hatice Ablak da bugünün, Atatürk'ün kendilerine armağanı olduğunu söyledi. Güzel bir etkinlikte doyasıya eğlendiklerini anlatan Ablak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.- İskenderun'da konteyner sınıfta kutlamaİskenderun ilçesinde kalan Suriyeli ailelerin çocukları da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Türk öğrencilerle birlikte konteyner sınıfta kutladı.Özel bir okulda eğitim gören Suriyeli 15 öğrenci, bayramı, "Suriye Kültür Merkezi" adı verilen konteyner sınıfta arkadaşlarıyla, sevinç içinde kutladı.Türk öğrenciler, Suriyeli arkadaşlarına Türk Bayrağı, kalem, meyve suyu ve kek dağıttı.Suriyeli çocuklar da Türkçe ve Arapça şiirler okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Yayladağı 23 Nisan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title