Haberler

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı 1 Hafta Sürecek

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın tüm belediyelerinde düzenlenecek 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları bu yıl 1 hafta sürecek.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova'nın tüm belediyelerinde düzenlenecek 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamaları bu yıl 1 hafta sürecek.

Mahir Yağcılar, Müferra Şinik, Fikrim Damka, Ergin Kala, Şencar Karamuço, Gülşen Bölükbaşı ve Bülent Emruş'tan oluşan 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kutlamaları Tertipleme Kurulu, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, spor aktivitelerinden kültür sanat etkinliklerine kadar çok sayıda faaliyet ile Kosova Türkleri 23 Nisan Milli Bayramı'nın Kosovalı Türklere yakışır bir şekilde geniş katılımla gerçekleşeceği belirtildi. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Kutlamaları Tertipleme Kurulu Başkanı Mahir Yağcılar, Kosova'da Türk varlığının pekişmesine damgasını vuracak kutlamaların bu yıl da "Sende Katıl" sloganı altında düzenleneceğini belirtti. Halkı kucaklayıcı nitelikteki kutlamalar çerçevesinde Kosova Türkleri'nin günümüzde karşılaştığı sorunların da bilimsel toplantılarda masaya yatırılacağını kaydeden Yağcılar, bu toplantılarda başta Kosova Başbakanı İsa Mustafa olmak üzere diğer yetkililerin hazır bulunacağını söyledi. " Türkiye'nin Balkanlar ve Kosova Türkleri Politikaları" paneline Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru'nun katılacağını da belirten KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 19 Nisan tarihinde başlayacak ve 26 Nisan tarihinde sona erecek kutlamalar çerçevesinde Kosova'nın 7 şehrinde 30 kadar aktivite tertipleneceğini belirtti.

Yağcılar, kutlamaların 7 konser, 4 kitap tanıtımı, 4 spor aktivitesi, paneller, resim sergileri, çocuk programları gibi aktivitelerden oluşacağını ifade ederek, "Amacımız Kosovalı Türkler'in varlığının sürdürülebilirliğini sağlamak, dilimiz, eğitimimiz, kültür ve tarihi mirasını gelecek nesillere taşımaktır" dedi.

23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı kutlamalarına Kosova Hükümeti, Türkiye Kültür Bakanlığı, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Prizren Belediyesi, KDTP ve başta "Doğru Yol" ile "Gerçek" olmak üzere Kosova'daki Türk dernekleri maddi ile lojistik destek sağlıyor. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mahir Yağcılar 23 Nisan Türkiye Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title