Haberler

23 Nisan"I Hastane Odasında Kutladılar

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) yatarak tedavi gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hastane odalarında kutladı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) yatarak tedavi gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hastane odalarında kutladı.

BEAH yönetimi tarafından, yatarak veya muayene olmak için hastaneye gelen çocuklara hem moral vermek hem de bayramlarını kutlamak amacıyla program düzenlendi.

Balon ve çeşitli hediyelerle öğrencilerin odasına giren doktorlar, çocukların bayramını kutladı. Poliklinik ve ameliyathanelerin bekleme bölümleri de bayrak ve balonlarla süslendi.

Ameliyata girecek çocuklara önce hediyeleri verilerek, ellerinde balonlarla ameliyata girmesi sağlandı. Yatakların etrafı ve serum askıları da süslenerek, çocukların bayram sevincini yaşaması sağlandı.

Rahatsızlıkları nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılamayacak olan çocuklar, bayramı, tedavi gördükleri hastane odalarında kutladı.

Servisleri ziyaret eden Başhekim Prof. Dr. Bilgehan Erkut, Hastane Müdürü İsmet Teoman Turhan ile yöneticiler, çocukların bayramını kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

Erkut, yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hasta çocuklara değişiklik yaparak, onları mutlu etmeye çalıştıklarını söyledi.

Hastanenin çocuk servislerini ve poliklinikleri süslediklerini vurgulayan Erkut, "Tedavisi süren çocukları, 23 Nisan coşkusundan mahrum bırakmak istemedik. Çocuklarımıza sürpriz yaparak, balonlar dağıtarak, moral vermeye çalıştık. Böylece bayramlarını, tedavi gördükleri odalarında kutladık. Hastanemizde çocukların yoğun olduğu bölümlerde süslemeler yaptık. Çocukların mutlu olmalarını sağlayarak, hastalıklarını bir an önce atlatmaları için bu aktiviteleri düzenledik" diye konuştu.

"Çocuklarımıza, bayram havasını yaşatmaya çalıştık"

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Ayşe Aysel Köseoğulları Bulut da çocukları muayene etmeye ellerinde balonlarla girerek, onların mutlu olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Hastanede, çocukların bayramını bir gün önce kutladıklarının altını çizen Bulut, "Çocukları ameliyat ederken, belki acı, iğneler, serumlar akla geliyor. Biz onların iyiliği için yapıyoruz. Hem muayene hem tedavileri sırasında çocuklara ayrı önem veriyoruz. Servisimizde hazırlıklar yaparak, çocuklarımızın bayramını balonlarla oyuncaklarla kutladık" ifadesini kullandı.

Aynı servisten uzman Dr. Nuri Cevizci ise serviste yatanlar için ayrı polikliniklerdekiler için ayrıca etkinlik yaptıklarını vurgulayarak, "Bayram havasına girmelerini sağladık, o duyguyu yaşatmaya çalıştık. Çocuklara hastane ortamında moral oluyor" dedi.

Yatarak tedavi gören çocuklardan Ömer Faruk Nusret, "Hastayım, karnım ağrıyor. Yarın 23 Nisan. Bayramımızı burada kutladılar, hocalarımız sürpriz yaptılar" diye konuştu.

Ayça Yayla ise yarın 23 Nisan etkinliklerine gidemeyeceği için üzüldüğünü ifade ederek, "Biz de bayramımızı burada kutladık. Çok eğlenceli" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

23 Nisan Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title