Haberler

23 Nisan Çocuk Festivali Start Alıyor

Güncelleme:

Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne bu sene de yurt dışından katılım olacak.

Çatalca Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, yurt dışından gelecek çocukları ağırlayacak olan Çatalcalı aileler de önceki gün bilgilendirildi.

Çatalca'da üç senedir yapılan ve her sene katılımı, coşkuyu, barışı ve kardeşliği katlayarak büyüyen Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne bu sene de yurt dışından katılım olacak. Geçtiğimiz sene festivale yurt dışından katılan çocuklar Çatalcalı ailelerin yanında kalmış, gündüz beraber oyunlar oynayıp, halay çeken, dans eden çocuklar; akşamları da aynı çatı altına beraber girerek, evlerinde kardeşçe vakit geçirmişlerdi. Bir ilk olarak yapılan ve olumlu sonuçlar doğuran bu uygulama sonrasında, Dünya barışı adına ekilen bu tohum, bu yıl da ekiliyor. Aylar öncesinde başlayan çalışmalar ile beraber ilçe merkezi, yakın köy ve mahallelerde yurt dışından gelecek çocukları misafir edecek olan aileler tespit edildi. Gönüllü ailelerin fazla olması, talebin çok olması sebebiyle çekilen kura yöntemiyle de çocukları misafir edecek aileler belirlendi. Yurt dışından gelecek çocukları evlerinde beş gün boyunca ağırlayacak ailelere önceki gün Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde bir toplantı tertip edildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın da katıldığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü. "Ülkemiz çocukları ve Dünya çocuklarını kaynaştırmak için festivalimizi düzenliyoruz" diyen Belediye Başkanı Cem Kara, sözlerine şöyle devam etti; "1979 senesinden beri TRT, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında uluslararası bir çocuk şenliği düzenliyor.

Biz de göreve gelmemizin ardından Dünya barışına bir katkı Çatalca'dan sunalım istedik ve bu festivali düzenledik. Çünkü evlerimizde ağırlayacağımız çocukların ileride bir başbakan, bir bakan olamayacağını veya önemli bir görevde olmayacağını kimse garanti edemez" dedi. Festivalin bu yıl da başarılı bir şekilde tertip edileceğini belirten Başkan Cem Kara; "Geçen sene bir ilki denedik ve başarılı olduk. Bu yıl da hep beraber alnımızın akıyla bu işi başaracağız. Çünkü Çatalcalı aileler, Türk kadını misafirperverliğini göstermiş, kendi çocuklarına analık yaptığı gibi, diline, dinine, ulusuna yabancı olduğu çocuklara da analık yapmıştır. Kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Bizler gerekli tedbirleri alacağız. Sağlık hususunda da organizasyon hususunda da en ince ayrıntısına kadar her şey düşünüldü. Bu konuda kimse telaşa kapılmasın" dedi. Çatalca halkının, bir bütün olarak hareket ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Cem Kara, "bu festivali destek almadan Çatalca olarak yapıyoruz.

El birliği ile başaramayacağımız hiç bir şey yoktur" dedi. Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından bazı detaylar gönüllü ailelere aktarıldı. Toplantının sonunda ise gönüllü aileler tarafından gelen sorular cevaplandı. Ayrıca geçtiğimiz sene de evinde yurt dışından gelen çocukları ağırlayan ailelerin tecrübelerini anlatması ve ilk defa çocuk ağırayacak aileleri bilgilendirmesi de toplantının diğer bir ilgi çekici noktasıydı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

23 Nisan Cem Kara Çatalca Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title