Haberler

23 Çocuğun Yazdığı Mektup TBMM'ye Gönderildi

Hayata Destek Derneğince başlatılan "Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil" kampanyası kapsamında, 23 çocuktan gelen mektuplar TBMM'ye gönderildi.

Hayata Destek Derneğince başlatılan "Bu İş Çocuk Oyuncağı Değil" kampanyası kapsamında, 23 çocuktan gelen mektuplar TBMM'ye gönderildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 2012'de çocuk işçilere dikkat çekip, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyaya, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuk işçiler de dahil edildi.

Bu kapsamda, İstanbul Küçükçekmece, Hatay Narlıca, Şanlıurfa Haliliye ve Şanlıurfa Viranşehir'de açılan Hayata Destek Evleri'nde çalışan çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları yürütülürken, çocukların okul dışı eğitimlerle duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak, haklarına dair bilgi verip, okuldan kopmamalarını sağlamak hedeflendi.

Bu faaliyetlerinin yanı sıra, çalışan çocukların sesini duyurmak, hayatlarını ve hayallerini paylaşmak için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 çocuktan gelen mektuplar TBMM'ye gönderildi.

Mektuplarla, çocuk işçiliği sorununa çözüm üretecek politikaların hayata geçirilmesi isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title