Haberler

22 Yaşında Girdiği Fakülteyi 76 Yaşında Bitirebildi

1960'da kazandığı hukuk fakültesine çeşitli nedenlerle ara vermek zorunda kalan Osman Bölükbaşı, 54 yıl sonra mezun olarak 76 yaşında en büyük hayali olan avukatlık mesleğine başladı Avukat Bölükbaşı: "En büyük idealim avukat olmak ve insanların hakkını korumaktı.

ŞAHİN ÖZMEN - Sorgun ilçesinde yaşayan Osman Bölükbaşı, 1960 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bu yıl mezun olarak 76 yaşında avukatlığa başladı.

Sorgun'da avukatlık bürosu açan Bölükbaşı AA muhabirine yaptığı açıklamada, biraz geç olsa da 76 yaşında avukatlık mesleğine başlayarak, hayattaki en büyük idealini gerçekleştirdiğini ifade etti.

1960 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tam 54 yıl sonra bitirip avukatlık diplomasını almanın mutluluğun yaşayan Bölükbaşı, bugüne kadar öğretmenlikten çiftçiliğe, otobüs şoförlüğünden ticarete, pancar üretiminden değirmenciliğe birçok meslekte çalıştığını anlattı.

Elinde olmayan nedenlerle öğretmenlikten ayrılmasının kendisini çok üzdüğünün ifade eden Bölükbaşı, şöyle devam etti:

"Öğretmen olduğum dönemlerde, girdiğim üniversite sınavlarında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Ancak kardeşlerim ölünce hem öğretmenlikten ayrıldım hem de fakülteye ara verdim. Aileme destek olmam gerekiyordu, uzun süre ailemle yaşadım. Bu arada otobüsle yolcu taşıyordum. Bir müddet sonra otobüsü de sattım. Öğretmenlikten ayrılmam, fakülteye devam edememem beni çok üzüyordu. 'Ben istikbalimi kaybettim, bari çocuklarım kaybetmesin' diye Ankara'ya giderek tekrar öğretmenliğe başvurdum. Başvurum kabul edildi, tayinim de Ankara'ya çıktı. Böylece çocuklarımı okuttum."

Oğlu da hukuk fakültesini kazandı

Ankara da öğretmenlik yaptığı sıralarda avukatlık hayalinden kopmadığını, çıkan aflardan yararlanarak tekrar okula döndüğünü belirten Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Hem öğretmenlik yapıp hem de Hukuk Fakültesi'ne devam ederken 1990 yılında oğlum da Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Morali bozulmasın, komplekse kapılmasın diye ben yine okula ara verdim. Bu arada öğretmenliğe devam ettim. Okuldan kaydımı sildirmedim. Sonunda bir af daha çıktı, bu sırada oğlum okulu bitirmişti. Ben de fakülteye bu aftan yararlanarak yeniden döndüm. 3 dersten kalmıştım. 3 ders içinde sınırsız sınav hakkı verilince, bu haklardan yararlanarak okulumu bitirmeye muvaffak oldum. Memleketim Sorgun'a gelerek hukuk bürosu açtım ve avukatlık tabelasını astım."

İlk davasını aldı

Bölükbaşı Ankara ve Sorgun'da 25 yıl öğretmenlik yaptığını ve bu süre sonunda öğretmenlikten emekli olduğunu ifade ederek, "Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Ancak benim en büyük idealim avukat olmak ve insanların hakkını korumaktı. Araya çeşitli engeller girdi, bu hayalimin gerçekleşmesi uzun yıllar aldı. Üç ay önce Sorgun'da büromu açtım. İlk davamı da aldım ve üzerinde çalışmaya başladım. Benim avukatlıktan maddi beklentim yok. Bu mesleği çok seviyorum. Sağlığım elverdiği müddetçe avukatlık yapmak istiyorum" diye konuştu.

Bölükbaşı, okumanın ve çalışmanın yaşı olmadığını, bu düşünceyle işini en iyi şekilde yapacağını kaydetti. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Osman Bölükbaşı Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title