Haberler

22. Uluslararası Beypazarı Festivali

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dün kortej yürüyüşüyle başlayan 22. Uluslararası Beypazarı Festivali devam ediyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde dün kortej yürüyüşüyle başlayan 22. Uluslararası Beypazarı Festivali devam ediyor.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen festivalin açılış programında konuşan Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya, Beypazarı'nın Başkent'in markası olduğunu söyledi.

İlçenin turizmde model oluşturduğunu ifade eden Kaya, "Türkiye'de Beypazarı modeli oluştu. Turizmciler, Beypazarı modeli hakkında incelemeler yapıp, ilçemizi örnek olarak gösteriyor" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da "Tarihi İpek yolu üzerinde bulunan Beypazarı, kültürün ve turizmin önemli bir merkezi haline geldi" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Ayhan Yılmaz ise festivallerin önemine değindi.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da ilçenin gelenek göreneklerini yaşattıklarını dile getirdi.

Kaplan, Beypazarı'nın ilklere imza atan bir ilçe olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu ilkleri ön plana çıkaracağız. Beypazarı çevresinde çok güzel vadilerimiz ve Ürgüp gibi peri bacalarımız da var. İşte bunların hepsini turizme kazandıracağız. Beypazarı, tarihi konaklarıyla olduğu kadar yemekleriyle de öne çıkarken, yine yöresel yemeklerimizden Cimcik'i öne çıkaracağız. Beypazarı, Başkent Ankara'nın gerçek anlamda turizmde, tarımda göz dolduran bir ilçesi haline gelecek. İlçenin her yönüyle tanıtımına önem veriyoruz."

Festivalin açılış programına KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve bazı belediye başkanları da katıldı.

Gösteri sunan Karaşar köyü halk oyunları ekibinin Atatürk posteri ve Türk bayrağı açması, izleyicilerden alkış aldı. Katılımcılar, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.

Beypazarı'nın Hırketepe köyüne giden katılımcılar, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Gazi Gündüzalp'in türbesini ziyaret etti.

Yağlı güreşler, cirit müsabakaları, atlı okçuluk ve okçuluk yarışmalarına yer verilen festival, yarın atıcılık yarışmaları ve halk konseriyle sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Beypazarı Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title