Haberler

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Adana'da düzenlenecek olan 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, bu yıl toplam 876 bin TL para ödülü dağıtılacağını söyledi.

Adana'da 14-20 Eylül tarihinde düzenlenecek olan 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali tanıtım toplantısı Les Ottomans Hotel'de gerçekleştirildi. Festivalin tanıtım toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Festival Direktörü Candan Yaygın, Jüri başkanı Ümit Ünal, Sinema Programları Direktörü Kadir Beycioğlu, Altınkoza Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, sinema dünyasından kişiler ve basın mensupları katıldı. Tanıtım toplantısında katılımcılara festivalle ilgili bilgi verilmesinin yanı sıra yarışmaya katılan filmlerin fragmanları da sunuldu.

Çok ciddi bir ekiple çalıştıklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, "Gece gündüz demeden çalışan çok önemli bir ekiple çalışıyoruz. Belki burada onların yaptıklarının tamamını anlatamıyoruz ama Adana'da film festivaline geldiğinizde çalışmaları görebileceksiniz. Adana bu festivali yapmaya kararlılıkla devam edecektir. Her yıl üzerine koyarak ve sinemadaki bu üretime ciddi destekler sağlayarak devam edeceğiz" dedi.

Ulusal uzun metraj film yarışmasında Jüri Başkanı olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren Ümit Ünal, "Beni jüri başkanlığına layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Diğer jüri arkadaşlar da tanıştığım, çalıştığım insanlar. Güzel bir hafta olmasını dilerim. Sinemamız için de hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Altınkoza Film Festivali'ne yoğun bir katılım olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, "Ödül toplamı 876 bin Türk Lirasıdır. Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla sunduğumuz bir ödüldür. Uzun metrajlı film yarışması, öğrenci filmleri yarışması, Akdeniz ülkeleri filmleri yarışması var. Ayrıca bir de bu sene başlayan Adana konulu senaryo yarışmamız var. Uzun metrajlı film yarışmasına 58 film başvurdu. Büyükşehir Belediyesi bunlardan 15 tanesini seçmiştir. Filmlerin de birçoğu ilk defa vizyona girecek. O açıdan da çok önemli. Ayrıca 22. Altınkoza Uluslararası Film Festivalidir" dedi.

"FESTİVALLER SAYESİNDE SUÇ ORANI DÜŞÜYOR"

Film festivalleriyle Adana'da suç oranlarının düşeceğini söyleyen Akyürek, "İnsanların sanatsal kimliği, içindeki güzellikler sanatla ortaya çıkıyor. Bu durum özellikle gençlerin adli olaylara karışmasını bir ölçüde engelliyor. Sanat insanların birbirlerini anlamalarına yardımcı oluyor. Bu açıdan belki de ilginçtir. Festivaller olmadan önce suç oranları da fazlaydı. Böyle bir araştırma yapmıştım" ifadelerini kullandı.

"ADANA SİNEMAYLA TANIŞIK VE BARIŞIKTIR"

Adanalıların sinemaya çok yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Akyürek, "Adana sinemayla barışık ve tanışıktır. Birçok Yeşilçam filmi de Adana'da çekilmiştir. Coğrafi ve kültürel dokusu sinemaya uygunluğundan mıdır bilinmez ama çok yoğun ilgi var. Edebiyata ve sinemaya özel bir ilgi var. Festivalde de zaten bunu göreceksiniz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Akyürek Ümit Ünal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title