Haberler

22 Temmuz Operasyonu'nda Tahliye Edilen Ramazan Bolat Cezaevinden Çıktı

Emniyet'teki "paralel yapı"ya yönelik 22 Temmuz Operasyonu soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan 52 şüpheliden Komiser Ramazan Bolat, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.

Emniyet'teki "paralel yapı"ya yönelik 22 Temmuz Operasyonu soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan 52 şüpheliden Komiser Ramazan Bolat, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi. Tahliye işlemleri tamamlanan Bolat, saat 18.15 sıralarında cezaevinden çıktı. Bolat'ı, aynı operasyonda gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan eski emniyet amiri Gafur Ataç'ın da aralarında bulunduğu bazı arkadaşları karşıladı.

"HAKLILIĞIMIZ GÜN GEÇTİKÇE ORTAYA ÇIKIYOR"

Bolat'ın avukatı Ömer Turanlı, müvekkilinin 30 günlük tutukluluk incelemesi sonrası tahliye edildiğini belirterek, İstanbul operasyonunda, gerek Terör, gerek Mali, gerekse İstihbarat Şube operasyonlarında 52 kişi vardı. Müvekkilim tahliye edildi, 51 kişi kaldı. Müvekkilimin tutuklanma gerekçesi özel hayatın gizliliğiydi. Şu an itibariyle 30 kişi özel hayatın gizliliğinin ihlali ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla tutuklu. Müvekkilimin tahliye gerekçesi, alt ve üst sınır. Bu suçlarda tutuklama olmaz. 51 kişinin tutuksuz yargılanması gerekiyor. Haklılığımız gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Bu 30 kişinin de direkt bu kararla tahliye edilmesi gerekir diye konuştu.

"ÖNEMLİ OLAN ÜLKENİN SELAMETE ÇIKMASI"

Ramazan Bolat da, tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada, tutuklu polislerin ailelerine seslendi. Arkadaşlarının dimdik ayakta olduğunu söyleyen Bolat, Morallleri de çok yüksek. Ben ve diğer arkadaşlarım hukuka aykırı işlem yapmadık. 2 ay yatırdılar. 20 yıl da yatırsalar bir şey değişmeyecek. Girdiğimiz nokta neyse, çıktığımız noktada da aynı konumdayız. Önemli olan bizim tahliyemiz değil, önemli olan ülkenin selamete çıkması, Türk halkının gerçeği görmesidir diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metris Cezaevi Gafur Ataç İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title