Haberler

22 Mart Dünya Su Günü DSİ Sosyal Tesislerinde Kutlandı

Eskişehir’deki 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları, Devlet Su İşlerinin (DSİ) sosyal tesislerinde yapıldı.

Eskişehir'deki 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları, Devlet Su İşlerinin (DSİ) sosyal tesislerinde yapıldı.

Programa, Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, DSİ Bölge Müdürü Hayrettin Baysal ve yardımcıları da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program başlangıcında, DSİ'nin devam eden projelerini de kapsayan bir video yayınlandı. Çanakkale Zaferinin 100. yılına da kayıtsız kalmayan DSİ, fotoğraflarla Çanakkale videosunu davetliler ile buluşturdu.

Daha sonra konuşan Dünya Su Günü kutlamalarında her yıl farklı temaların kullanıldığını söyleyen DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Faruk Mermer, "2015 yılındaki temamız ise 'Su ve Sürdürülebilir Kalkınma" olarak belirlenmiştir. Su, bireylerin en temel gereksinimi ve ulusların devamlılığı için yaşamsal bir önlemdir. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi deniz ve yeterli su arzına sahip olmaya bağlıdır. Suyun kaynakların yetiştirilmesi, ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yaptığı bir gerçektir. Dünya yüzeyinin yüzde 70'i suyla kaplıdır. Dünyadaki suyun yüzde 98'i tuzlu su, yani yaşamsal kaynak olan tatlı su dünyada yüzde 2'dir. Dünya nüfusunun sürekli artacağı düşünüldüğünde, suya olan talebinde daha da artacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkemizin su potansiyeli 112 milyar metreküpdür. Bugün ise 40 milyar metreküpü kullanan bir ülkeyiz. Kişi başına düşen yıllık ortalama su miktarı ülkemizde bin 500 metreküptür. Bu miktar uluslararası ölçütlere göre ülkemiz yeterli suyu olmayan ülkeler arasında yer almaktadır. Bu nedenle ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için, her ferdimizin kısıtlı olan mevcut suyumuzu en verimli şekilde kullanmak ve korumak zorunda olduğu bir gerçektir. Son yıllarda vatandaşlarımızın su konusundaki duyarlılığı bizi ayrıca mutlu etmektedir" dedi.

Konuşmasının ardından Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında yapılan su ile ilgili resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Suyun önemine dikkat çekilen programın sonunda çeşitli ikramlarda bulunuldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Su Günü Odunpazarı Eskişehir 22 Mart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title