Haberler

21. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Festivali"

Gümüşhane'deki festival, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve kortej yürüyüşle başladı.

Gümüşhane'de düzenlenen "21. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Festivali" başladı.

Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane Belediyesince düzenlenen festival, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve kortej yürüyüşle başladı. Protokol üyeleri, daha sonra mehteran takımı eşliğinde Sanat Sokağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, törende yaptığı konuşmada, şenlik ve festivallerin birlik, beraberlik ve kardeşliği ön plana çıkardığını belirterek, şunları söyledi:

"Ülkemiz öylesine bir konumda ki bütün komşularımızda problem var. Bütün dünyanın gözü bu güzel ülkemizin üzerinde. Bütün bunları aklımızdan çıkarmadan birlik ve beraberliğimize, milli ve manevi değerlerimize, tarihimize, geçmişimize sahip çıkmayı hiçbir zaman unutmamalıyız. Bu tür etkinlikleri fırsat bilerek tarihine, geçmişine, ailesine, vatanına sahip çıkarak bu zorlu süreçte dimdik ayakta durmamız gerekmektedir."

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise festivalin, cumhurbaşkanı seçimi ve Gazze'de yaşananlar nedeniyle eylül ayına ertelendiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri düzenlendi, sanatçılar konser verdi.

Üç gün sürecek festival kapsamında yöresel yemek, pestil ve pekmez yarışmaları düzenlenecek.

Festivale AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title