Haberler

21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, "EPİAŞ için bilgi teknolojileri içerisinde güçlü bir yapı kurmayı ve gerekirse yazılımları kendi imkanlarımızla yeniden oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, "EPİAŞ için bilgi teknolojileri içerisinde güçlü bir yapı kurmayı ve gerekirse yazılımları kendi imkanlarımızla yeniden oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Savaş, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı- ICCI-2015'in "EPİAŞ: Beklentiler, Hedefler, Öncelikler" oturumunda konuştu.

EPİAŞ'ın gelecek dönemki öncelikleriyle ilgili Savaş, EPİAŞ'ta strateji ve bilgi teknolojileri içerisinde güçlü bir yapı kurmayı ve gerekirse yazılımları kendi imkanlarıyla yeniden oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Savaş, EPİAŞ'ın sermaye ortaklık yapısının, yüzde 30 Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yüzde 30 Borsa İstanbul, yüzde 40 da özel sektör enerji şirketlerinden oluştuğunu ifade etti.

EPİAŞ'ın TEİAŞ bünyesindeki Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi'nin (PMUM) görevlerini devralacağını anlatan Savaş, bundan sonraki süreçte enerji ticaretinde sağlıklı bir yapının EPİAŞ'la birlikte hayata geçeceğini söyledi.

EPİAŞ

Türkiye'nin enerji borsası EPİAŞ'ın tescil işlemleri 18 Mart'ta tamamlandı. Şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenecek piyasa işletim lisansı kapsamı dışında kalan enerji piyasası faaliyetleriyle, emisyon ticaretine ilişkin faaliyetlerini de yürütme görev ve yetkisine sahip olacak.

EPDK'nın piyasa işletim lisansını vermesinin ardından EPİAŞ, organize toptan elektrik piyasalarının mali uzlaştırma işlemlerini, dengesizlik hesaplamalarına dair mali uzlaştırma işlemlerini, gün öncesi ve gün içi organize toptan elektrik piyasalarının işletim ve mali uzlaştırma faaliyetlerini de yürütebilecek.

Şirket, elektrik enerjisi veya kapasite tedarik eden lisans sahipleri ile serbest tüketicilerin kayıtlarını tutma görev ve yetkisine de sahip olacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Anadolu Ajansı Hüseyin Savaş Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title