Haberler

21 Şüpheli Hakkındaki Yakalama Gerekçesi Ortaya Çıktı

İstanbul’da terör soruşturması kapsamında 21 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran mahkemenin gerekçesi ortaya çıktı.

İstanbul'da terör soruşturması kapsamında 21 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkaran mahkemenin gerekçesi ortaya çıktı. Kararda, şüphelilerin kırsaldan gelen talimatları, ayakkabı içerisindeki özel bölümlere yerleştirerek cezaevindeki tutuklulara ilettikleri belirtildi.

İstanbul 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından aralarında avukatların da bulunduğu 21 şüpheli hakkında verdiği yakalama kararının gerekçeleri ortaya çıktı. Kararda, şüphelilerin PKK silahlı terör örgütü üyeliği ile suçlandığı hatırlatılarak, şüpheliler, eylemleri ile bu örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde hareket ettikleri ifade edildi.

Şüphelilerin, özellikle cezaevlerinde, bu suçtan tutuklu ve hükümlü bulunan örgüt üyeleri ile olan iletişimlerine vurgu yapılan kararda, "Şüpheliler, bu şekilde iç ve dış koordinasyondan oluşan cezaevi yapılanması adı altında hareket ederek özellikle TUAD(Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği) merkezli olarak organize şekilde cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklulara kırsaldan gelen talimatları taşıdıkları" ifade edildi.

Yine dosyada mevcut şüpheli avukatlar vasıtasıyla, bu örgütsel talimatları ayakkabılar içerisindeki özel bölümlere yerleştirmek gibi çeşitli yöntemlerle cezaevlerine soktukları ve içerideki bilgileri de dışarı çıkarttıkları kaydedildi. Bu faaliyetlerle cezaevlerinde örgütsel propagandalar, eğitimler ve çeşitli faaliyetlerin devamlı canlı tutulduğu belirtilen kararda, dışarıda bir takım TUAD öncülüğündeki açlık grevi ve ölüm oruçları gibi cezaevi eylemleri devamlı bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

"DELİLLERİN ORGANİZE ŞEKİLDE KARARTILMA ŞÜPHESİ"

Mahkeme, geçmişte yapılan dinlemeler ile teknik ve fiziki takiplerin o tarihlerde yapılmasının hukuka aykırılık taşımadığı kaydederek, son yapılan aramalarda da aynı mahiyette delillere ulaşılması, aynı eylemlerin halen devam etmesi, delillerin henüz tam toplanmamış olması,  delillerin organize bir şekilde şüphelilerce karartılma ihtimali, dosyada bulunan dinleme, arama tutanakları ve suç vasfını dikkate aldı.

21 İSME YAKALAMA KARARI

Mahkeme, şüpheliler Ayşe Acinikli, Nihat Daş, Cüneyt Yeşilyurt, Hıdır Mayda, Cemalettin Gördeğir, Ayşe Yavuz, Kayhan Tüney, Mehmet Halil Olçay, Gülüstan Çelik, Faysal Karademir, Kandile Yeşilfidan, Ramazan Demir, Recep Belek, Şengül Kaçar, Hüseyin Boğatekin, Behçek Çiçek, Kadriye Nargile, Mehmet Kaçar, Ayşe Gösterişoğlu, Mahmut Taşdan, Abdulgafur Ceber hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı emri düzenlenmesine hükmedildi.

Mahkeme, şüpheliler Şefik Çelik, Tamer Doğan, Mehmet Hakı Sonsuz, Ahmet Dursun, Güler Dğndar ve Adem Çalişci hakkındaki itirazların reddine karar verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kaçar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title