Haberler

21 Mayıs Dünya Süt Günü

21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) tarafından düzenlenen 'Süt içiyorum çünkü" konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencilerine ödülleri verildi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) tarafından düzenlenen 'Süt içiyorum çünkü" konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencilerine ödülleri verildi.

HAYKOOP Başkanı Faruk Özmen, Salih Tozan Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, Dünya Süt Günü'nün 1956 yılından bu yana kutlandığını söyledi.

Türkiye'de asitli içecek tüketiminin artışına dikkati çeken Özmen, gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesi için bu tür içeceklerden vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi.

Asitli içecekler yerine süt ve ayran gibi süt ürünlerinin tüketilmesini öneren Özmen, ABD gibi ülkelerin asitli ürünlerin tüketiminin önlemek için süt ürünlerine yöneldiğini ifade etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise sütün sağlık olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerle amaçlarının süt tüketimini artırmak olduğunu vurgulayan Uğur, "Ne kadar çok süt tüketirsek üretimimiz de o kadar artacaktır. Bu tür toplantılar süt üretimini de artırıyor. Hükümetimizin desteği bundan 12 yıl önceki üretimden yüzde 100 daha fazla üretim olmasını sağladı. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak ücretsiz olarak süt tankları dağıtmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da tarım ve hayvancılığa büyükşehir olarak destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Vali Mustafa Yaman ise Balıkesir'de 65 bin öğrenciye haftanın üç günü süt dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Edip Uğur Salih Tozan Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title