Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yüksel mesajında, ormanların bir ülkenin akciğeri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirtti.

Ormanların korunmasının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını aktaran Yüksel, "Ekolojik dengenin sağlanmasında önemli bir yere sahip olan ormanlarımız, birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturmaktadır." ifadesini kullandı.

Erozyonu önleyen, sel felaketlerinin önüne geçen, yer altı su kaynaklarını besleyen, doğal dengeyi sağlayan ormanların korunmasının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Yüksel şunları kaydetti:

"Bu nedenle dünyamızı daha yaşanabilir kılmak ve gelecek nesillere temiz, sağlıklı bir dünya bırakabilmek için ormanlarımızı korumalı, yeni yeşil alanlar oluşturmalı, ağacın ve ormanların öneminin bilincinde olmalıyız. Dünden bizlere bırakılan bu yeşil doğayı, bizlerde torunlarımıza hatta daha ilerilere, daha gelişmiş olarak bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, ormanların korunduğu ve çoğaldığı daha yeşil bir dünya dileğiyle, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Fazlı Yüksel Suşehri 21 Mart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title