Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası

Kaynarca ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kaynarca ilçesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Kaynarca Orman İşletme Şefi Adem Suna, orman yangınlarının çıkış nedeninin yüzde 97'sinin insan faktörü olduğunu söyledi.

Suna, kurum olarak 10 bin 150 hektarlık orman alanında görev yaptıklarını belirterek, "Bunun 8 bin 500 hektarlık alanı Kaynarca sınırları içinde. Ormanlarımız yaşam kaynağıdır. Bizler de kurum olarak ormanların faydalarının süreklilik sağlaması için çaba gösteriyoruz. Orman yok olursa içinde yaşayan canlılar yok olur, ilaçların ham madde kaynakları, su kaynakları kısaca tüm insanlık yok olur" ifadesini kullandı.

Ormanların en önemli zararlarının başında böceklerin geldiğini vurgulayan Suna, "Böcekler hiç farkına varmadan binlerce hektar ormanı yok edebilirler. Fark ettiğinizde iş işten geçmiş olur. Ormanların yok olmasına neden olan yangınların çıkış nedeni ise yüzde 97 oran ile insan faktörüdür" dedi.

Etkinlikte, Kaynarca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından orman konulu gösteri ve sunum yapıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kaynarca 21 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title