Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü

AK Parti Antalya milletvekili İbrahim Aydın, Türkiye'nin 1972 yılında 20,2 milyon hektar olan orman varlığının geçen yıl 22,3 milyon hektara ulaştığını bildirdi.

AK Parti Antalya milletvekili İbrahim Aydın, Türkiye'nin 1972 yılında 20,2 milyon hektar olan orman varlığının geçen yıl 22,3 milyon hektara ulaştığını bildirdi.Aydın, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ormanların tarih boyunca insanoğlunun en büyük hayat damarlarından biri olduğunu, fakat son yüzyılda girişilen katliamların endişe verici bir hal aldığını ifade etti.Türkiye'nin 1972 yılında ilk envanter rakamlarına göre 20,2 milyon hektar olan orman varlığının geçen yıl 22,3 milyon hektara ulaştığını kaydeden Aydın, Türkiye'deki ormancılık faaliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Ormanlarımızın imar ve ıslah edilerek verimli hale getirilmesi maksadıyla 2012-2016 döneminde 5 yılda toplam 4,2 milyon hektar genç ormanda bakım çalışması yapılması hedeflenmiştir. Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği (2008-2012) kapsamında 2 milyon 429 bin hektar alanda çalışma yapılmış, 2 milyar adet fidan toprakla buluşturulmuştur. Ülkemizde 1946 yılından 2014 yılı sonuna kadar 7 milyon 887 bin hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü, bozuk orman alanlarının rehabilitasyonu, mera ıslahı, enerji ormanı tesisi, suni gençleştirme ve özel ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır."Ormanların korunması, çevrenin ağaçlandırılmasının hem Türkiye'nin hem de dünyanın en önemli sorunları arasında yer aldığını ifade eden Aydın, "Hepimiz hem doğal olarak hem de emekle yetişenini korumalı, yaşatmalı ve tükenmez bir doğal kaynak olarak değerini bilmeliyiz. İklim değişikliğinin olumsuz tesirlerinin azaltılması, erozyonla toprak kaybının önlenmesi, verimli zirai alanların korunması, hava kirliliğinin ve gürültünün azalması, etrafında yaşayanlara iş imkanı sağlaması gibi çok önemli faydalar, ormanlarımız tarafından bize sunulmaktadır. Yeşil bir dünyada yaşamak için herkesi ağaç dikmeye davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Aydın AK Parti 21 Mart Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title