Haberler

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü - Ezan Okuyan Down Sendromlu Çocuk

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile İl Milli Eğitimi Müdürü Mete Kızılkaya, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören down sendromlu çocukları ziyaret etti.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile İl Milli Eğitimi Müdürü Mete Kızılkaya, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Adıyaman Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören down sendromlu çocukları ziyaret etti.

Alper ve Kızılkaya, ziyarette down sendromlu çocuklarla sohbet etti ve resim çizdi, oyun oynadı.

Polislere ilgi duyan çocuklardan Abdulhakim Ataş (13), İl Emniyet Müdürünün polis şapkasını taktı, telsiziyle anons geçti. Ataş, anonsta, "Herhangi bir sorun yok. Herkes evine gidebilir." dedi. Mutluluğu gözünden okunan Ataş, telsizden çay da istedi.

İl Emniyet Müdürü Alper ve beraberindekiler, daha sonra diğer sınıftaki çocukları da ziyaret etti. Çocuklardan Kerim Öztürk, Alper ve Kızılkaya'nın yanında ezan okudu.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart Down Sendromu Günü dolayısıyla İl Milli Eğitimi Müdürü Kızılkaya ile down sendromlu çocuklarla bir araya geldiklerini söyledi.

Okulun fiziki yapısına dikkati çeken Alper, şöyle dedi:

"Öğretmenlerimizin, okul müdürümüzün itinayla seçilmesinin yanı sıra fiziki anlamda gerçekten bu yavrularımıza en iyi kalitede hizmet verildiğini görmüş olduk. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Devletimizin sosyal devlet anlayışının birçok batı ülkelerinden daha çok ileride olduğunu gözlerimizle görüyoruz. Buradaki evlatlarımız da her anlamda yavrularımız. Aileleri eminim ki bunların burada bulunmalarından çok mutludur."

Alper, okulda 75 öğrencinin eğitim aldığını aktararak, öğrencilerden Ataş'ın telsizden talimat vermesi ve polis şapkası giymesinin kendisine duyduğu öz güvenin göstergesi olduğunu dile getirdi.

Kerem Öztürk'ün de okuduğu ezanla yürekleri coşturduğunu ifade eden Alper, "Ezan-ı Muhammedimizin okunmasını engelleyen birçok ülkeye bu mesaj olsun. Hiç kimsenin engellemesine gerek yok. Biz Ezan-ı Muhammedimizi down sendromlu bir okulumuzdan bile küçük bir kardeşimizden dünyaya duyururuz Allah'ın izniyle. Gerçekten bu anlamda yüreklerimize bir nur geldi. Kardeşimizi de yürekten kutluyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kızılkaya da öğrencilerin özel yeteneklerini kendilerine gösterdiklerini söyledi.

Adıyaman'ın her yerinde down sendromlu çocuklara yönelik eğitimler verildiğini ifade eden Kızılkaya, öğrencileri tebrik etti.

Bu arada, Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik bölümü öğrencisi 8 genç de Toplumsal Duyarlılık dersi kapsamında "Gerçek Dostlar, Kromozon Saymaz" projesi çerçevesinde down sendromlu çocuklarla bir araya gelerek etkinlik düzenledi.

Etkinlikte öğrenciler, çocuklarla dans etti ve oyunlar oynadı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Alper Kızılkaya 21 Mart Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title